Prizor iz Slovenije: Žejnemu ježku so natočili vodo, pomagajmo divjim živalim!

Slovenija se te dni sooča s prvim letošnjim vročinskim valom, ki bo trajal vse do konca tedna.

Zaradi visokih temperatur pa niso ogroženi zgolj ljudje, temveč tudi mnoge živali, ki si same stežka pomagajo. Prav zato nas mnoga društva te dni prosijo, da predvsem divjim živalim pomagamo.

"Voda. Vse živali in rastline potrebujejo svežo vodo. Prav nikogar nič ne stane, če ste prijazni in jo zvečer natočite v nizke posodice, da bo sveža. V postani vodi se zaredijo ličinke komarjev," so v uvodu zapisali na Facebook omrežju.


Društvo Reks in Mila, Facebook
V nizke posodice lahko tako za divje živali natočimo svežo vodo, nikar pa ne pozabimo tudi na svoje hišne ljubljenčke. Rumeno opozorilo pred visokimi temperaturami bo za celotno državo trajalo vsaj do sobote, s toplim afriškim zrakom pa je nad naše kraje pripotoval tudi saharski prah, zaradi katerega bo nebo megleno.


Vrhunec vročinskega vala pričakujemo v petek, ko bodo temperature presegale 35 stopinj Celzija. Lokalno bi se lahko predvsem na jugovzhodu ogrelo vse do 38 stopinj Celzija. Poglejte si prizor, pri katerem so dobri ljudje iz Slovenije pomagali žejnemu ježku.


Pomagajmo živalim. Skupaj lahko naredimo svet bolj prijazen za vse.
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Da, pomagajmo jim...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Po težki bolezni umrla Anita Ogulin: Štiri dni pred smrtjo je objavila zapis!VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Huda ura v Slovenski Bistrici: Klestila je ogromna toča s premerom 10 cm!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"Slovenci podrli svetovni rekord: Istočasno je nastopilo kar 1.137 harmonikarjev!VIDEO: Grozljiv posnetek debele toče: Tako je včeraj klestilo pri Ptuju!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuStarša v Dolomitih poskrbela za šok: Oče je majhnega otroka držal kar v naročju!Slovenska parodija na pesem o čebelah: Duhovit posnetek, ki je doza smeha!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!VIDEO: Oče je spremenil geslo za internet: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Gasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!VIDEO: Grozljivka na Gorenjskem: Iz zraka posneli opustošenje vasi Kokra!Kamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!VIDEO: Skoraj tornado pri Slovenski Bistrici: Prizor, ki so ga posneli med nevihto!VIDEO: 20-letni napadalec ustrelil Trumpa: Posnetek poskusa atentata!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: 15-letnik v šovu zaigral na kitaro: Takšnega talenta še niste videli!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Zapeli so uspešnico skupine Pepel in kri: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"VIDEO: Butasti vozniki na slovenski avtocesti: Peljali so kar po reševalnem pasu!