Prizor, ki je navdušil Slovenijo: Sečoveljske soline so obiskali flamingi!

Krajinski park Sečoveljske soline so v preteklih dneh obiskali plamenci, ki jih bolje poznamo pod imenom flamingi.

Tam so posneli največjo jato do sedaj, ki je štela okoli 150 rožnatih ptic. V omenjenem Krajinskem parku so sicer plamenci prisotni vse leto, največ pa jih opazimo od meseca novembra dalje.

Omenjene ptice prihajajo iz naravnega rezervata Valle Cavanata iz Gradeža v Italiji. Gre za 327 hektarjev veliko območje, ki je zaščiteno z zakonom. Ptice v času selitve krožijo med posameznimi območji Slovenije, Hrvaške in Italije.


Iztok Zupan, Krajinski park Sečoveljske soline
Plamenci so red ptic, v katerega običajno uvrščamo edino družino Phoenicopteridae. Družina plamencev vsebuje šest vrst v edinem rodu Phoenicopterus. Prepoznavni so po dolgem vratu in dolgih nogah s štirimi prsti, od katerih je zadnji zakrnel, prednji trije pa povezani s kožo.

Vir: Wikipedia
Omenjene ptice veljajo za čudovit simbol, saj jih krasi rdeče perje. Omenjena rožnata barva perja izvira iz njihove hrane, saj se pretežno prehranjujejo z majhnimi rakci, kozicami ter morskimi algami, ki vsebujejo rdeč pigment.


Video: Regional Slovenija
0
graf
Pred 2 tedni
Čudoviti so , kar malce zavidam domačinom za le razgled na park ...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let