Razlog, zakaj ni pametno božati svinje bradavičarke

Na spletu je te dni pristal video posnetek, pri katerem si je avtor drznil veliko preveč.

Pred seboj je namreč zagledal svinjo bradavičarko, nato pa počakal, da se mu približa, na koncu pa divjo žival poizkušal pobožati.

Svinja bradavičarka je divji član prašičje družine, ki ga najdemo na travnikih, savanah in gozdovih v podsaharski Afriki. V preteklosti so ga običajno obravnavali kot podvrsto P. aethiopicus, danes pa je to znanstveno ime omejeno na puščavskega bradavičarja severne Kenije, Somalije in vzhodne Etiopije.

Samec ima na glavi štiri trde izbokline, ki so videti kot bradavice. Iz ust jim rastejo ukrivljeni čekani, ki jih uporabljajo kot orožje. Ti štirje izrastki na glavi blažijo udarce v medsebojnih spopadih samcev.

Poglejte si video posnetek, pri katerem lahko vidimo razlog, zakaj ni pametno božati svinje bradavičarke.
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Bradavičarka ima rahle živce in težko oborožitev.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na oder je prišla na invalidskem vozičku: Sodniki so jokali ob nastopu!Kravi se je v kopito zataknil zob: Poglej, kako so ji pomagali!Mama posnela dvojčka med pogovorom: Posnetek na spletu podira rekorde!Nor posnetek nesreče vlaka: Zabil se je v tovornjak, ki je prevažal vozila!15-letna slepa deklica razjokala sodnike: Na talentu je dobila zlati gumb!Il Divji zapeli uspešnico skupine Rok'n'Band: Nastop, ki navdušuje Slovenijo!V nemškem pevskem šovu pokazal talent: Sodniki so bili navdušeni!Lastnica delila posnetek iz hiše: Duh je kužku snel ovratnico!VIDEO: Slovenska zabava na Krku: Posnetek, ob katerem ti zaigra srce!Tilen Artač s parodijo nasmejal Slovenijo: Privoščil si je slovenskega ministra!Najstarejša gimnastičarka na svetu, ki šteje zavidljivih 91 letKonj je lastnico potegnil k sebi, da bi se lahko objelaDenis Avdić poslušalce nasmejal do solz: Avstrijci so dobili še Pitschko!Deroča lava iz vulkana kot za šalo premikala ogromno skaloVIDEO: Grozljiv posnetek iz Kočevja: Z avtom je nalašč zbil medveda!12-letnik bežal pred policisti, nato se je zaletel v drugo voziloPrimorski fantje zapeli z glasbeniki: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Incident na protestu v Ljubljani: Voznika je zbila enega od protestnikov!Na slovenskem talentu nastopil Marko iz Srbije: Nastop, ki je navdušil sodnike!Potapljal se je v morju, nato se je zaletel v morskega psaVIDEO: Slovenski policist skozi naselje vozil z več kot 100 kilometri na uroVIDEO: Moderna hiša na Primorskem, ki ima sanjski razgled na morjeTuristom srce padlo v hlače: Mimo njih se je sprehodil ogromen medved!VIDEO: Nebo nad Madžarsko razsvetlil meteor, tako je eksplodiral v zrakuABBA na spletu objavila novo pesem, posneli so jo že leta 1978