Slovenca obiskala indijsko sveto mesto, kjer potekajo kremacije ljudi na ulicah

Slovenski popotnik Bit Sever je te dni v družbi brata Anžeta Severa na svojem YouTube kanalu objavil posnetek iz Indije, ko sta obiskala sveto mesto Varanasi.

Skozi svoje oči sta nas s kamero popeljala po mestu, nam predstavila tradicionalne običaje in pokazala, kako potekajo kremacije ob sveti reki Ganges.

Varanasi, znano tudi kot Benares, Banaras ali Kaši je mesto na levem bregu reke Ganges v indijski zvezni državi Utar Pradeš. Ima osrednje mesto v tradicijah romanj, smrti in žalovanja v hindujskem svetu. Velja za hinduistično, budistično, džainistično in senthujsko sveto mesto.


Bit Sever, YouTube
Indijsko mesto Veranasi je eno najstarejših stalno naseljenih mest na svetu - natančnih podatkov o starosti mesta sicer ni, po legendi pa naj bi bilo mesto ustanovljeno pred 5000 leti. Število prebivalcev je samo v mestu danes ocenjeno na okoli 1,8 milijona.

Bit Sever je 26-letni popotnik iz Slovenije, ki se je v družbi brata Anžeta podal na pot po vseh celinah sveta. Obenem je Bit odličen vloger, profesionalni snemalec in fotograf ter velik ljubitelj adrenalina in potovanj. Poglejte si njegove utrinke, ko je z bratom obiskal indijsko sveto mesto Varanasi.


Bitovim dogodivščinam lahko slediš na YouTube kanalu: Bit Sever
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen