Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!

Martin Golob je brez dvoma eden najbolj priljubljenih duhovnikov v Sloveniji, svoje misli pa večkrat deli z gledalci na spletu.

V preteklih dneh je obiskal zloglasno koncentracijsko taborišče Auschwitz, kjer so med drugo svetovno vojno pomorili 1,1 milijona moških, žensk in otrok.

Med romanjem na Poljskem so obiskali tudi taborišče Auschwitz, ki se nahaja v Oświęcimu. Kraj enega največjih zločinov človeštva, kraj zla, smrti, trpljenja, obupa in joka.


Aleteia Slovenija, Facebook
"Kje je tukaj Bog, da dopušča take stvari? Tako se marsikdo sprašuje. Ne le v zgodovini. Tudi danes," je v video posnetku povedal Martin Golob. Kljub grozotam pa taborišče prinaša tudi zgodbe dobrote in solidarnosti ter žrtvovanja za druge. Mnogi so v taboriščih preživeli s pomočjo veter, njihova edina svetloba je bila molitev.

Martin Golob je obenem izpostavil, da je človek lahko najbolj kruto bitje na svetu. Od nas samih je odvisno, ali bo okrog nas mir ali sovraštvo. In prav postni čas je kot nalašč za premišljevanje o takšnih temah. Prisluhnite, kaj je v video posnetku povedal slovenski duhovnik Martin Golob.
0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Ej Tinek, če bi Bog bil, tega ne bi dopustil. Ti pa se spusti na zemljo...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen