Šokantno: Teroristi za boj proti Evropejcem v pomaranče vbrizgujejo kri, okuženo z virusom HIV?

Te dni je na Facebook ter ostalih socialnih omrežjih zakrožil zapis o pomarančah, v katere naj bi teroristi vbrizgovali kri, okuženo z virusom HIV. Pomaranče naj bi prihajale iz Libije, odkrili pa naj bi jih v Alžiriji. Ta naj bi prav zaradi tega razloga pred kratkim večje količine pomaranč tudi vrnila nazaj.

Omenjena "novica" je pričakovano požela veliko zanimanja ter med Evropejci povzročila nemalo panike.Celotna zgodba s pomarančami, v katere naj bi vbrizgovali AIDS je po besedah Dr. Pepa Colla iz združenja proti AIDSu nemogoča. Dejal je, da "virus nikakor ne more preživeti toliko časa izven človeškega telesa. Če bi se kdorkoli dejansko posluževal takih metod in bi nekdo tako pomarančo zaužil, bi virus bil že mrtev in nas tako ne bi okužil."


Nemogoče je namreč, da bi se AIDS (HIV) širil z uživanjem hrane, saj AIDS povzroča šibak virus, ki nima sposobnosti, da preživi zunaj telesa. Do sedaj ni bila še nobena okužba dokumentirana kot primer z okužbo prek hrane. Poleg tega je še veliko različnih dejavnikov (toplota, želodčna kislina,...), ki dodatno podkrepijo dejstvo, da taka okužba ni mogoča.To je torej le še en dokaz, da ne smemo slepo verjeti čisto vsemu, kar zasledimo na internetu. Take "tehnike" namreč niso nič novega, saj se jih mnogih poslužujejo le za ustvarjanje panike ali z namenom dodatnega dobička.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenec z resnico o beguncu Ahmadu obkroža državo. Je povedal prav?VIDEO: Ko je slišal, kaj počnejo v slovenskem šovu, je izgubil živce in znorelVIDEO: Slovenijo obkroža posnetek Ljubljančana, tako so ga kaznovali redarjiNorci na motorjih sredi Ljubljane bežali policistom, posnetek je zgrozil SlovenijoNajbolj preprost način odmrzovanja stekel, ki se na spletu širi kot virusVIDEO: V srbskem mestu odprli novo krožišče. Kar so posnele kamere, obkroža svet!Prekinili so ji nastop, ker so mislili, da ne poje ona. Kmalu zatem so doživeli ta šok!Nevesta na poroki zagleda bivšo ženo moža. Kar ji je povedala, je vse spravilo v solze!Vodovodar je ob sodelavcu nastavil kamero. Kar je posnel, je takoj obkrožilo svet!VIDEO: Hrvaški pevec z novo pesmijo obkroža Balkan. Bo to še ena uspešnica?VIDEO: To je deklica, ki se je rodila članu Okroglih Muzikantov. Ji lahko pomagamo?Mala deklica je po snegu sprehajala konja. Ko se ustavi, odziv konja vsem stopi srce!Močnejši moški jo je na plesišču prijel za roko. Njegov ples je vse dvignil na noge!VIDEO: Denis Avdić poskrbel za smeh, v slovenščini je pel pesmi Plavega OrkestraDvojčkoma je mati rekla, naj gresta spat. Njun odziv je brez besed pustil še njo!VIDEO: Italijanski mafijec pred kamero z glavo udaril novinarja, zlomil mu je nosNEMOGOČE: Kaj takega se v nogometu lahko zgodi samo, če ga igrajo ženske!Rado Mulej iz postelje vrgel Tanjo Ribič. Tako je bila videti po le 4 urah spanja!Na pevskem šovu talentov je pela pesem Despacito, nato je sledil preobratKo je žirantka slišala, katero pesem poje deklica, so ji obraz oblile solze