Spoznajte šefa, ki je v svojem podjetju uvedel 5-urni delavnik. To so izjemni rezultati!

Lastnik ameriškega podjetja Tower Paddle Boards Stephan Aarstol je lani v svojem podjetju uvedel 5-urni delavnik.

Sprva je Stephan pri tej odločitvi okleval, nato pa se je vseeno odločil za drzno potezo in delavnik preprosto skrajšal. Rezultati so se pokazali že takoj na začetku in ti so bili naravnost izjemni. Letos je podjetje Tower Paddle Boards prejelo naziv za najhitreje restoče podjetje. Stephan se je za skrajšanje delavnika odločil zato, ker je bil mnenja, da obstoječi 8-urni delavnik med nami ustvarja deloholike.Sam namreč meni, da je dejstvo, da morajo ljudje tudi preko 70 odstotkov časa v tednu delati zgolj zato, da bi lahko uživali v preostanku življenja resnično prava kolektivna norost.

Med drugim se mu slabost delavcev ob ponedeljkih zdi neumesna, saj naj bi bil to dan, ko bi zaposleni morali na delo prihajati motivirani in navdahnjeni od počitka. S svojim podjetjem zdaj želi spremeniti trende v celotni družbi. Podjetje Tower Paddle Boards se ukvarja s prodajo desk za stoječe veslanje (sup).

V njegovem podjetju tako zdaj vsak delavec dela od 8:00 do 13:00. Malico imajo daljšo, ta zdaj traja eno uro. Tako so delavnik skrajšali za 2 uri, delavci pa za ta čas prejmejo popolnoma isto plačilo, kot so ga prejeli ob 8-urnem delavniku.

Po njegovih besedah so zdaj rezultati več kot odlični. Prejšnje leto je njegovo podjetje bilo označeno za najhitrejše rastoče podjetje v San Diegu. Komaj 9-članski kolektiv je v prejšnjem letu ustvaril 9 milijonov dolarjev dobička.

Ko ljudem okoli njega pove, da njegovi zaposleni delajo le pet ur dnevno, mu ti največkrat odgovorijo da je to lepo, a da pri njih to ne bi prišlo v upoštev. Ljudje so namreč tako navajeni dolgega delavnika, da se bojijo sprememb.

Mnogi so zdaj Aarstola označili za najboljšega šefa na svetu, tej trditvi pa se pridružujejo tudi vsi njegovi zaposleni.Koliko jih je med nami takih, ki bi imeli radi šefa kot je Stephan Aarstol?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenec z resnico o beguncu Ahmadu obkroža državo. Je povedal prav?VIDEO: Ko je slišal, kaj počnejo v slovenskem šovu, je izgubil živce in znorelVIDEO: Slovenijo obkroža posnetek Ljubljančana, tako so ga kaznovali redarjiNorci na motorjih sredi Ljubljane bežali policistom, posnetek je zgrozil SlovenijoNajbolj preprost način odmrzovanja stekel, ki se na spletu širi kot virusVIDEO: V srbskem mestu odprli novo krožišče. Kar so posnele kamere, obkroža svet!Prekinili so ji nastop, ker so mislili, da ne poje ona. Kmalu zatem so doživeli ta šok!Nevesta na poroki zagleda bivšo ženo moža. Kar ji je povedala, je vse spravilo v solze!Vodovodar je ob sodelavcu nastavil kamero. Kar je posnel, je takoj obkrožilo svet!VIDEO: Hrvaški pevec z novo pesmijo obkroža Balkan. Bo to še ena uspešnica?VIDEO: To je deklica, ki se je rodila članu Okroglih Muzikantov. Ji lahko pomagamo?Mala deklica je po snegu sprehajala konja. Ko se ustavi, odziv konja vsem stopi srce!Močnejši moški jo je na plesišču prijel za roko. Njegov ples je vse dvignil na noge!VIDEO: Denis Avdić poskrbel za smeh, v slovenščini je pel pesmi Plavega OrkestraDvojčkoma je mati rekla, naj gresta spat. Njun odziv je brez besed pustil še njo!VIDEO: Italijanski mafijec pred kamero z glavo udaril novinarja, zlomil mu je nosNEMOGOČE: Kaj takega se v nogometu lahko zgodi samo, če ga igrajo ženske!Rado Mulej iz postelje vrgel Tanjo Ribič. Tako je bila videti po le 4 urah spanja!Na pevskem šovu talentov je pela pesem Despacito, nato je sledil preobratKo je žirantka slišala, katero pesem poje deklica, so ji obraz oblile solze