To je država naredila materi avtističnega sina Filipa, ki ga pozna vsa Slovenija

Le kdo izmed Slovencev ne pozna simpatičnega Filipa, ki je s svojim pevskim talentom večkrat obkrožil širno Slovenijo. In kljub temu, da je Filip slep, ima avtizem ter cerebralno paralizo, vedno vse zmore. A zmore le ob nenehni pomoči mame Andreje ter mnogih prijateljev, ki jima stojijo ob strani. Do sedaj je Filip prejemal dodatek za pomoč in postrežbo ter pokojnino po očetu, ki mu je umrl.Filip je Sloveniji znan po številnih pevskih nastopih, s katerimi je mnogim Slovencem popestril in polepšal dan. Med zvezde ga je izstrelil nastop z Etko, ko je Filip zapel pesem Oba, navdušil pa je tudi s petjem uspešnice Klape Šufid in pesmi Ota Pestnerja. Pred kratkim je imel tudi svoj prvi samostojni koncert.

Andreja je te dni na družabnem omrežju Facebook objavila zapis, ki bi si ga morali prebrati vsi Slovenci. Država jima je pomoč zdaj prekinila, znajti se morata po svoje.

Njen zapis objavljamo v celoti:

GOSPA, VAŠ SIN JE OSTAL BREZ POKOJNINE, NE VI !

Seveda so, kot sem pričakovala, Filipu ustavili vse prihodke, tako pokojnino po očetu, kot tudi dodatek za pomoč in postrežbo.

Nihče, ampak nihče nas ni opozoril, da bi moral Filip še skozi neko komisijo, ki bo ocenila njegovo delazmožnost.

IN PRED SEBOJ IMAJO TA ISTI LJUDJE, LETO STARO IZVEDENIŠKO MNENJE, KJER JE ZAPISANO, DA GRE PRI FILIPU ZA NAJTEŽJE TELESNE POŠKODBE.

Pri 15 letu njegove starosti sem bila torej dolžna opraviti predstavitev ZPIZ-u in jih zaprositi za ugotavljanje delazmožnosti.

Zakaj je danes moj telefon končal v steni, in ne vem, ali tudi preživel...
Zaradi zmagovitega stavka nekega uradnika, ki se bo morda celo našel na moji strani...
Na moje vprašanje, da nisem dobila denarja in da bova težko čakala na vse te komisije, je povedal:

"GOSPA, VAŠ SIN JE NI DOBIL!" Ne vi - VAŠ SIN.

Tako me po 20 letih življenja s Filipom znova učijo.
DA JE MOJ.
IN JE NJEGOV DENAR.
Le na bankomat ga še pošljem, da preveri svoje stanje.

Ne. Ni vas sram. Čemu le?

To, da je prehodil pot od sodišča, izvedenca in še kakšno, ki je vi nikoli ne boste, ne pomeni nič. Pomeni le, da je moje in njegovo. In da mu bo počasi potrebno razložiti, da ta mesec in še kakšen zraven - NI RAVNO NJEGOV. In ga peljati kam, kjer mu bodo, kot znajo le oni, to tudi razložili.

Utrujena sem. Zdaj pa sem zares utrujena.

20 let diham zanj. Včasih celo namesto njega. Da mi danes nek gospod Perčič v narekovajih pove, da od njegovega denarja ne smem kupiti svoje žemlje.

HVALA. In ne sprašujte me več, ko se ustavim, zakaj ne zmorem naprej.
20 letni BOJ. Zato, da se nekdo dela norca. HUDO.

P.S. Povem, da je Filip slep, ima cerebralno paralizo, avtizem. JE DELA ZMOŽEN?

Andreja nam je še zaupala, da je lansko leto skupaj s Filipom opravila pregled pri izvedencu - kjer je navedeno, da gre za najhujše telesne okvare. In moral je na sodišče, kar ga je prizadelo in se je branil z besedami, da ni Kristjan Kamenik. Na sodišče zato, da so Andreji podaljšali roditeljske pravice. Ko bi vi vedeli, koliko dajo skozi. A NAŠ FILIP SE ZAVEDA, RAZUME, VE, DA NI PRAV.


Prosimo vas, da zapišete lepe komentarje in spodbudne misli za Andrejo in Filipa, v kolikor pa bi jima želel kdo pomagati, se lahko obrne na nas ali na Andrejo, mamo Filipa. Delimo njen zapis naprej, naj vsi Slovenci izvejo, kako naša država ravna z najšibkejšimi.
0
Lornna Gornik
Pred 4 tedni
Vem kaj doživljate, tudi meni so dokazovali, da moj otro ni bolan in da jo sama delam bolna, kljub vsem dokazom iz ZD kartona in tudi na sodišče, da mi jo bodo vzeli intd......hvala bogu, da sje temu konec naredila pravnica, in to še nič računala........
0
Dusan Kokalj
Pred 4 tedni
Ani politike nič sram ko se norčujejo iz takih ljudi.Sram vas je lahko če veste kaj je to.Filipu in njegovi mami pa en velik poklon.
1
Jožica Hrovat
Pred 5 tedni
Žal vaju ne poznam, ampak vaju iz tega zapisa preprosto čutim. Moj velik poklon obema, bodita pogumna naprej, kot še kako znata biti, to sta dokazala v vseh preteklih letih že s tem, da se borita in da sta toliko dosegla. Za ravnanje države ni besed, uradnik pa itak ne ve, kaj govori, pojma nima, žal pa uspe zelo prizadeti, ja to pa zna.K sreči imata glasbo, negujta jo, prelep posnetek je. Srčno vama želim, da rešita tudi finance, ljubezen, ki je glavna, pa je na vajini strani, se čuti...
2
Majda Kovačec
Pred 6 tedni
Vse spoštovanje gospe Andreji, ki nam kaže kaj pomeni BREZPOGOJNA LJUBEZEN. Verjamem, da morate uspeti pri denarju, če bo potrebno, nas bo veliko stopilo skupaj, da pridete do rešitve. Filipu pa vse čestitke, saj se iz vsake pesmi čuti predanost glasbi. Srečno
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Besede Jerneja Šugmana obkrožajo Slovenijo. To je povedal v Naši mali kliniki!Tako se je Jan Plestenjak poklonil Jerneju Šugmanu, besede so ganile SlovenceVIDEO: Slovenski glasbeniki zapeli božično pesem, česa takega še niste slišaliVIDEO: Slovencu je prekipelo! Poglejte si, kaj mu je naredil operater A1...VIDEO: Slovenka brez dlake na jeziku o naši državi. To mora slišati vsak Slovenec!VIDEO: Nasprotnik udaril Dončića, nato je Luka s svojo potezo postal spletni hitVIDEO: Isaac Palma obnorel Slovence, tako je zapel uspešnico Elvisa PresleyjaMoški je sam sedel v prazni cerkvi. Ko dvigne glavo, gredo kocine vsem pokonci!Dekle ga je zasačilo med varanjem. Ne boste verjeli, kam je skril ljubico!Tega kužka zaradi drugačnosti nihče ni hotel imeti. Oglejte si, kako izgleda danes!Otroci so si 5 let želeli kužka. To je njihova reakcija, ko jim ga starši kupijo!Voznik BMW-ja je ob potezi redarjev prekipelo. Oglejte si, kaj je storil z lisicami!Usedel se je v traktor in se zapeljal po snegu. Samo počakajte, da vidite rezultat!Sedela je na kajaku in opazovala morje. Naslednji prizor ti pokonci dvigne kocine!Štiri dekleta so stopile na oder. Ob njihovi nenavadni točki so gledalci ponoreli!VIDEO: Slovenski voznik posnel ŠOK! Najprej je avto zletel s ceste, nato pa...VIDEO: Umrl je Jernej Šugman. To so posnetki, po katerih se ga bomo spominjali!VIDEO: Luka Sešek navdušil Slovence, kot Jan Plestenjak je zapel njegovo uspešnicoŽenska med vožnjo uporabljala telefon, konec nesreče vas bo zgrozilVIDEO: Korošica pobegnila v Prago k tajkunu. Oglejte si njen nov posnetek!