To so ganljivi zapisi in slike utrujenih hrvaških gasilcev, ki se že več dni borijo z ognjem

Hrvaška je še vedno v ognju. Tekom noči so gasilci ob pomoči prebivalcev pred ognjenimi zublji rešili mesto Split, a ogenj pustoši tudi drugod po državi. Preglavice jim povzroča veter in gost dim, ki povzroča težave z dihanjem. Pri gašenju požarov se je poškodovalo preko 80 ljudi, večinoma gasilcev. Mesto Split so komaj rešili, posledice pa je danes dopoldan razkril prelet drona iz zraka v Splitu.

Na pomoč so prispela tudi gasilska letala Canadair CL-415, ki so najprej pomagala gasiti na Braču, nato pa so s pomočjo letal gasili tudi drugod.

Socialna omrežja na sosednjem Hrvaškem obkrožajo ganljivi zapisi in slike, ki govorijo zase.
Ta fant je bil z našimi kolegi ves čas, tako kot tudi drugi civilisti, ki so pomagali pri evakuaciji. Ves čas je bil v kratkih oblačilih, obraz je imel prekrit z brisačo. Za niti minuto se ni predal, na koncu pa končal v sobi za nujne primere. Hvala Bogu, da ne z več poškodbami. Prijatelj moj, počaščen sem.
To ni minister na stolu in to zraven njega ni limuzina za 100.000€.

To je moj, vaš, naš junak, poleg njega pa je gasilsko vozilo TAM iz leta 1972...


Prizor utrujenih gasilcev iz Žrnovnice.
Slika iz kraja Kile v bližini Splita. Fantje so dežurali celo noč, na pomoč so prišli iz Osjeka. Tako smo ponosni na njih, da moramo z vami deliti to sliko.


Gospodje, dragi gasilci, vi in vsi vaši kolegi, kjerkoli že ste, ne glede na to, kakšno opremo in dolžnost imate, potrebujete spomenik. Kar počnete je neverjeten pogum, želja in predanost - ne samo delo, ki ga opravljate tako vestno. Imate željo po tem, da rešite domove drugih ljudi tako, kot bi reševali svoje. Gospodje, vi ste prvi v boju s plameni. Tako kot bi nas naši policisti in vojska z orožjem branili na fronti, nas vi branite pred ognjem z gasilskimi tovornjaki in gasilskimi cevmi. Vaša druga življenjska oprema. Veseli smo, da vas imamo, gospodje gasilci. Ponosni smo na vas, kot je ponosna cela država. Spoštovanje!Prošnje za pomoč pa prihajajo tudi iz Slovenije - hrvaški gasilci namreč potrebujejo pomoč pri opremi, saj jim jo je veliko zgorelo v ognju. Lahko pomagamo?

PROŠNJA ZA POMOČ HRVAŠKIM GASILSKIM PRIJATELJEM

Spoštovani Slovenski gasilski prijatelji, v imenu Hrvaških gasilcev predvsem iz Dalmacije, vas lepo prosim za pomoč v opremi.
Skoraj vsako uro me kontaktirajo gasilci iz Makarske, Zadra, Splita in od drugod po Dalmaciji in me lepo prosijo za pomoč v opremi, ki jim je zgorela na teh velikih požarih.
Potrebujejo v glavnem opremo za gašenje gozdnih požarov:
Tlačne cevi B,C,D,
Nahrbtnjače, požarne metle, ročnike, šleme, karkoli pač lahko podarite.
Prvo pošiljko pomoči jim bom osebno dostavil že v petek v zbirni center v DVD Makarska.
Vse vas v njihovem imenu lepo prosim za pomoč. Za dodatne informacije me lahko kontaktirate na 041 669 280 (Jožef Žunkovič).

Še enkrat vas lepo prosim, POMAGAJMO !!!!!!!


Vsa oprema iz mariborskega okoliša se bo zbirala v Avtocentru Žunkovič v Miklavžu na Dravskem polju do četrtka popoldan, v petek pa jo bodo prepeljali hrvaškim kolegom v Makarsko.

Delite članek naprej, da gasilcem iz sosednje Hrvaške pomagamo po najboljših močeh.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Besede Jerneja Šugmana obkrožajo Slovenijo. To je povedal v Naši mali kliniki!Tako se je Jan Plestenjak poklonil Jerneju Šugmanu, besede so ganile SlovenceVIDEO: Slovenski glasbeniki zapeli božično pesem, česa takega še niste slišaliVIDEO: Slovencu je prekipelo! Poglejte si, kaj mu je naredil operater A1...VIDEO: Slovenka brez dlake na jeziku o naši državi. To mora slišati vsak Slovenec!VIDEO: Nasprotnik udaril Dončića, nato je Luka s svojo potezo postal spletni hitVIDEO: Isaac Palma obnorel Slovence, tako je zapel uspešnico Elvisa PresleyjaMoški je sam sedel v prazni cerkvi. Ko dvigne glavo, gredo kocine vsem pokonci!Dekle ga je zasačilo med varanjem. Ne boste verjeli, kam je skril ljubico!Tega kužka zaradi drugačnosti nihče ni hotel imeti. Oglejte si, kako izgleda danes!Otroci so si 5 let želeli kužka. To je njihova reakcija, ko jim ga starši kupijo!Voznik BMW-ja je ob potezi redarjev prekipelo. Oglejte si, kaj je storil z lisicami!Usedel se je v traktor in se zapeljal po snegu. Samo počakajte, da vidite rezultat!Sedela je na kajaku in opazovala morje. Naslednji prizor ti pokonci dvigne kocine!Štiri dekleta so stopile na oder. Ob njihovi nenavadni točki so gledalci ponoreli!VIDEO: Slovenski voznik posnel ŠOK! Najprej je avto zletel s ceste, nato pa...VIDEO: Umrl je Jernej Šugman. To so posnetki, po katerih se ga bomo spominjali!VIDEO: Luka Sešek navdušil Slovence, kot Jan Plestenjak je zapel njegovo uspešnicoŽenska med vožnjo uporabljala telefon, konec nesreče vas bo zgrozilVIDEO: Korošica pobegnila v Prago k tajkunu. Oglejte si njen nov posnetek!