Tudi vi želite, da bi bile trgovine v nedeljo zaprte? To je zapis, ki obkroža Slovenijo!

Bralec je z nami delil zapis, ki ga je zasledil v eni izmed številk Nedeljskega dnevnika. Neodvisni poslanec Andrej Čuš je znova obudil predlog, da bi bile ob nedeljah trgovine zaprte - konec koncev smo se za to na referendumu odločili državljani že 14 let nazaj. Zakaj smo sploh šli na referendum, če našega mnenja nihče ne upošteva? V zapisu, ki je te dni zaokrožil med Slovenci, lahko preberemo razloge, zakaj trgovin v nedeljo ne bo zaprl noben referendum. Edini, ki lahko trgovine zapremo ob nedeljah, smo mi - kupci.

Preberite zapis, tako kot ga je z nami delil bralec:

Moj namen ni, da bi tukaj kazal s prstom na delodajalce. Moj namen je potrkati na vest in dušo KUPCEV. Tudi sam delam v trgovini in moram pohvaliti svoje delodajalce, ki razmišljajo s svojo glavo in niso podlegli družbi. Kot prodajalec sem začel že leta 1980. V vseh teh letih sem izkusil marsikaj.

Takrat smo bili prodajalci v očeh strank cenjeni, danes pa smo malo več kot smet. Žal velikokrat ni več človečnosti. Se bom malo posipal s pepelom. V času velikega trgovinskega razcveta leta 1990, ko so se odpirale zasebne trgovinice vsepovsod, sem bil tudi jaz eden izmed tistih. In mi smo začeli odpirati trgovine ob nedeljah. Takrat nismo bili tako mobilni kot danes, sploh na podeželju so šle starejše gospodinje v nedeljo k maši in zraven še po "fasengo", so nakupile za cel teden. Odprto je bilo do 12 ure in tako je bil vsaj popoldan za družino. Pa tudi mi nismo "preživeli". Veliko jih je obubožalo, šlo v stečaj itd.A dandanes je vse ušlo nadzoru. Trgovine naj bi bile odprte non stop. Naj se vrnem na začetek. Delodajalci se pač obračajo po kupcih. In KUPCI so ali pa smo tisti, ki tempiramo odprte trgovine tudi ob nedeljah in praznikih. Tako je! Hočem okarati vse kupce, ki se ne znajo zorganizirat in nabaviti vse potrebno že v soboto. Zakaj je potrebno v nedeljo v šoping? Ne mi govoriti, da med tednom nimate časa, samo organizirati se ne znate. Pa otroke je potrebno siliti v vse dejavnosti za katere mislite, da vaš otrok zmore in na njih izživljati svoje neizživete otroške sanje. In zato jih je potrebno voziti iz enega "hobija" na drugi "hobi" pa potem zmanjka časa! Pa ste se vprašali ali vaš otrok res to želi? Zakaj je potrebno otroke peljat na sprehod v nakupovalni center? Zakaj je potrebno kupovati hrano za kosilo v hitrih prehranah? Ali ne bi bilo boljše odpeljati otroke na sprehod v naravo, jim dovoliti, da tekajo po travi, pesku, blatu. Naj se umaže, saj imate doma pralni stroj!

Ali ste kdaj pomislili, da imajo tudi prodajalke in prodajalci družine? Verjetno ne, ker bi potem ostali doma. In če bi to naredila večina, vsi itak ne bodo, bi tudi delodajalci razmislili o zaprtju, ker nebi bilo rentabilno. A v prvi vrsti, KUPCI so tisti, ki lahko zaprejo trgovine ob nedeljah! Noben referendum, le KUPCI.

Pa lep nedeljski šoping vam želim... in pomislite na prodajalce in prodajalke, ki bi bile rade ob nedeljah s svojimi najbližjimi!

Vir: Nedeljski dnevnik

Če se tudi ti strinjaš z napisanim, potem deli članek naprej še med prijatelje - le tako bomo lahko obkrožili Slovenijo ter vse državljane spodbudili k temu, da v nedeljo ne bodo hodili po nakupih. Naj bodo nedelje rezervirane za preživljanje časa z družino!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Besede Jerneja Šugmana obkrožajo Slovenijo. To je povedal v Naši mali kliniki!Tako se je Jan Plestenjak poklonil Jerneju Šugmanu, besede so ganile SlovenceVIDEO: Slovenski glasbeniki zapeli božično pesem, česa takega še niste slišaliVIDEO: Slovencu je prekipelo! Poglejte si, kaj mu je naredil operater A1...VIDEO: Slovenka brez dlake na jeziku o naši državi. To mora slišati vsak Slovenec!VIDEO: Nasprotnik udaril Dončića, nato je Luka s svojo potezo postal spletni hitVIDEO: Isaac Palma obnorel Slovence, tako je zapel uspešnico Elvisa PresleyjaMoški je sam sedel v prazni cerkvi. Ko dvigne glavo, gredo kocine vsem pokonci!Dekle ga je zasačilo med varanjem. Ne boste verjeli, kam je skril ljubico!Tega kužka zaradi drugačnosti nihče ni hotel imeti. Oglejte si, kako izgleda danes!Otroci so si 5 let želeli kužka. To je njihova reakcija, ko jim ga starši kupijo!Voznik BMW-ja je ob potezi redarjev prekipelo. Oglejte si, kaj je storil z lisicami!Usedel se je v traktor in se zapeljal po snegu. Samo počakajte, da vidite rezultat!Sedela je na kajaku in opazovala morje. Naslednji prizor ti pokonci dvigne kocine!Štiri dekleta so stopile na oder. Ob njihovi nenavadni točki so gledalci ponoreli!VIDEO: Slovenski voznik posnel ŠOK! Najprej je avto zletel s ceste, nato pa...VIDEO: Umrl je Jernej Šugman. To so posnetki, po katerih se ga bomo spominjali!VIDEO: Luka Sešek navdušil Slovence, kot Jan Plestenjak je zapel njegovo uspešnicoŽenska med vožnjo uporabljala telefon, konec nesreče vas bo zgrozilVIDEO: Korošica pobegnila v Prago k tajkunu. Oglejte si njen nov posnetek!