V Postojni posneli nenavadno ptico, ki je pri nas izumrla pred 400 leti

Na omrežju YouTube je te dni pristal video posnetek iz Postojne, pri katerem lahko spremljamo prav poseben prizor.

Avtor posnetka je namreč na kamero posnel ptico klavžar, ki naj bi pri nas izumrla že 400 let nazaj.

Video posnetek, ki ga je Boris Arko iz Postojne objavil na omrežju YouTube, je tam že prava uspešnica - do danes je dosegel več kot 30.000 ogledov, nad klavžarjem pa so navdušeni predvsem ljubitelji ptic.

Klavžarja je posnel tudi Alen Urbančič:


Klavžar, znan tudi kot Grivasti ibis ali Geronticus eremita, je velika ptica iz družine ibisov. Je posebna vrsta ibisa, ki je znana po svojem značilnem videzu, zlasti po dolgem, upognjenem kljunu in izrazito dolgem perju, ki visi z vratu, imenovanem griva. Klavžar velja za zelo ogroženo vrsto, ptica pa je pri nas zaščitena. Stalno je naseljen zgolj v Maroku, Turčiji in Siriji, leta 2004 pa so populacijo klavžarjev v divjini ocenili na okoli 420 - v ujetništvu naj bi jih takrat bilo okoli 1.500.

Poglejte si video posnetek iz Postojne, pri katerem lahko spremljamo ptico klavžar. Ste omenjeno ptico že kdaj opazili tudi sami?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!