VIDEO: Ana Roš razkrila, da slovenskemu kmetu za en krompir plača 1 evro

Slovenska podjetnica in vrhunska chefinja Ana Roš je bila ob koncu preteklega meseca gostja na dogodku Bled Strategic Forum, kjer je spregovorila tudi o kvaliteti hrane.

Pred zbranimi gosti je povedala zgodbo o slovenskemu kmetovalcu, ki mu je za en sam krompir pripravljena plačati 1 evro.

Gre za izobraženega kmetovalca iz Šentviške planote, ki je v preteklosti študiral matematiko, kasneje pa v domačem kraju začel gojiti krompir, fižol in česen. Ker je podjetnica Ana Roš želela krompir v točno določeni velikosti, je kmetovalec za en krompir zaračunal 1 evro. Ana Roš se je z njegovo ceno strinjala.

"Verjamem, da vrednost tega krompirja in okus tega krompirja presega vsak kos ribe, mesa, klapavice, ostrige ali kaviarja," je med govorom še dodala Ana Roš.

Hiša Franko, ki jo vodi Ana Roš, je letos prejela tri Michelinove zvezdice, kar je največje možno število. Na celem svetu v letu 2023 obstaja le 140 restavracij, ki se ponašajo z vsemi tremi Michelinovimi zvezdicami.
0
JeklenaPest
Pred 9 tedni
Ta je pa že onkraj meje domišljavosti...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let