VIDEO: Fantje na pol prežagali harmoniko: Njihovo dejanje je razjezilo Slovence!

Na družbenem omrežju Facebook je včeraj pristal video posnetek, ki je med številnimi spletnimi uporabniki sprožil burno razpravo.

Skupina fantov je na zabavi na pol prežagala harmoniko, njihovo dejanje pa je močno razjezilo ljubitelje slovenske glasbe.

Video posnetek, ki so ga objavili na Facebook strani Iniciativa za zaščito Slovenske kvintetovske glasbe in Klavirske harmonike, je do danes dosegel več kot 50.000 ogledov.


Facebook
Pod video posnetkom se je sprožila burna debata in nemalo kritik, početje pa je komentiral tudi lastnik harmonike Gašper Fabjančič.

V enem izmed komentarjev je zapisal sledeče: "Pozdravljeni! Vsi "tapametni", ki imate toliko za povedat naj vam povem, da je meh tako in tako bil uničen. Na osmici smo se pač sprostili in naredili malo showa. V tem ne vidim sploh nobenega problema. Harmonika je moja in z njo lahko počnem kar me je volja. Harmonike nimam samo ene, v glasbo vlagam vse svoje prihranke, vem koliko kaj stane. Lp"
Gašper se je opravičil za dejanje:


Gašper Fabjančič je v preteklosti požel že številne glasbene uspehe, igranje harmonike pa tudi poučuje. Ob pojasnilu so mu kljub temu očitali, da se gre "za princip in spoštovanje do inštrumenta, proizvajalca, glasbe."

Dogajanje je obsodil tudi priznani učitelj harmonike Klemen Rošer, ki je zapisal, da se takole ne obnaša do harmonike in do glasbe, katera se z njo izvaja. Skupina fantov je na pol prežagala harmoniko Kapš podjetja Kapš Vojko s.p., kjer na temeljih 50-letne tradicije in izkušenj izdelujejo visoko kvalitetne harmonike.

0
JeklenaPest
Pred 11 tedni
To so budale, ki imajo polne riti. Ne misliti, da je harmonika uničena. Šla bo na menjavo meha in bo še boljša kot prej. Po moje so jo telički izbrali zato, ker je meh že bil "na najgi" in potreben menjave.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeŽenina in nevesto ganili do solz: Takšno presenečenje so pevci pripravili v cerkvi!Družina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Gadi v živo zapeli svojo uspešnico: Njihov nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščinoVIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceTanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!Poskočni predstavili novo pesem o vroči mami: Nasmejali so svoje oboževalce!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Voznik šolskega avtobusa nalašč zaviralSlovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!