VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščino

V preteklem delu priljubljene oddaje Ambienti, pri kateri predstavljajo številne prenove domov in stavb v Sloveniji, so te dni predstavili prenovo nekdanjega župnišča na Krasu.

Stavba nekdanjega župnišča se nahaja v Škocjanu v bližini Divače, lastnik pa se je lotil izjemne prenove, s katero je navdušil tako domačine, kot tudi številne popotnike iz vsega sveta.

Zdajšnji lastnik Pierpaolo Sonnoli je od babice podedoval nekdanje župnišče na Krasu, njegov pradedek pa je bil v Škocjanu vaški učitelj. Hišo je v obliki ruševine odkupila njegova babica, nato je g. Sonnoli na pol porušeno stavbo obnovil.


Ambienti, YouTube
Večino materiala in predmetov za prenovo je dobil v domačem kraju, da bi tako ohranili tudi tradicijo, obenem je z obnovo poskrbel tudi za ohranitev kulturne dediščine, saj je župnišče nekoč imelo posebno vlogo za domačine. S prenovo so začeli leta 2008, lastnik pa se je ob tem pošalil, da se je prenova zaključila šele zdaj, ob obisku ekipe Ambientov.

Poglejte si čudovito prenovljeno nekdanje župnišče na Krasu, za katerega je poskrbel zdajšnji lastnik Pierpaolo Sonnoli. Čestitke za čudovit končni rezultat in ohranitev kulturne dediščine.


Vir: Ambienti TV
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!