VIDEO: Neurje v Franciji pokazalo moč: Valovi so presegli mejo desetih metrov!

Na zahodu Evrope neurje Ciaran že kaže svojo neizprosno moč - po zadnjih podatkih je zahtevalo najmanj pet smrtnih žrtev.

Na jugu Anglije so zaprli šole in ustavili železniški promet, na zahodni obali Francije pa so sunki vetra danes dosegli hitrost 200 kilometrov na uro.

Pred nekaj urami je na omrežju Facebook pristal prizor, ki ga je na kamero iz helikopterja posnel Valéry Joncheray. Neurje Ciaran je svojo moč v dopoldanskih urah pokazalo na znamenitem otoku Pointe des Poulains, ki se nahaja na zahodu Francije. Po besedah snemalca je v času posnetka veter dosegal hitrost okoli 100 km/h.

Valovi na zahodu Francije presegajo 10 metrov:


Moč neurja v Veliki Britaniji:


ARSO je zaradi napovedanih obilnih padavin izdal rdeče opozorilo tudi za severozahod Slovenije. Tam bo najhuje v naslednjih urah in v noči na petek, ko bodo začele nastajati tudi nevihte. Veliko nevarnost predstavlja tudi veter, reke in hudourniški potoki pa bodo naraščali zelo hitro.

Za preostale predele Slovenije je Agencija Republike Slovenije za okolje izdala oranžno opozorilo pred vetrom in dežjem. Lokalno bodo sunki vetra predvsem na Primorskem in Notranjskem dosegali hitrost blizu 100 km/h, še močnejšim sunkom bomo priča v visokogorju, kjer lahko veter doseže hitrost 150 km/h.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemLado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Dve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!VIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Posnetek dveh goril, ko sta tekli pred dežjem: Prizor je gledalce nasmejal do solz!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!15-letna deklica z oživljanjem rešila otroka, ki se je utopil v bazenuPeter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!VIDEO: Avstrijec s tovornjakom plužil ceste, ko je zapadlo 40 centimetrov snegaSlovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemTilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Firbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Neumnosti voznikov na slovenskih avtocestah: Posnele so jih nadzorne kamere!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Tilen Artač priredil uspešnico Čukov: Privoščil si je premierja Roberta Goloba!