VIDEO: Nika Prevc je najboljša na svetu: Posnetek, ki je ganil Slovence!

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je danes po 11. mestu na tekmi svetovnega pokala v Vikersundu že osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago.

Komaj 19-letna Nika Prevc je tako postala najboljša smučarska skakalka na svetu, njena izjava po tekmi pa je ganila mnoge ljubitelje smučarskih skokov.

Nika Prevc je z današnjim rezultatom postala skupna zmagovalka letošnje sezone, uraden naslov najboljše pa bo prevzela v četrtek pred domačimi gledalci, ko se bodo smučarske skakalke pomerile na srednji skakalnici v Planici.


RTVSLO.si, Facebook
V prvi seriji na letalnici v Vikersundu je Nika Prevc postavila osebni rekord, ko je pristala pri 190,5 metra, v finalu pa je poletela do 161 metrov, kar je bilo dovolj za končno 11. mesto. Norveška smučarska skakalka Silje Opseth je postavila ženski svetovni rekord, ko je pristala pri 230,5 metra.


"Nimam dovolj besed za vsa ta čustva, ki so me prevzela. Na eni strani mi je bilo žal vsakega metra na skakalnici, a na drugi me je povsem povozila vsa sreča ob zmagi v skupnem seštevku," je v izjavi po tekmi povedala Nika Prevc. Ob tem so jo preplavile solze sreče, njena iskrenost pa je ganila številne slovenske navijače. Nika Prevc, iskrene čestitke za zgodovinski dosežek.


"Solze sreče so se ob sončnih žarkih lesketale kot biseri. Otroške sanje skromnega dekleta so postale resničnost."

- RTV Slovenija
0
JeklenaPest
Pred 9 tedni
Skromna punčka, a kljub temu herojka naše grude..!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeŽenina in nevesto ganili do solz: Takšno presenečenje so pevci pripravili v cerkvi!Družina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Gadi v živo zapeli svojo uspešnico: Njihov nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščinoVIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceTanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!Poskočni predstavili novo pesem o vroči mami: Nasmejali so svoje oboževalce!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Voznik šolskega avtobusa nalašč zaviralSlovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!