VIDEO: Pesem, ki jo Slovenija pošilja na Evrovizijo: Zastopala nas bo Raiven!

Sinoči so na prvem programu RTV Slovenija predstavili skladbo "Veronika", s katero bo Slovenijo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala pevka Raiven.

Odzivi nad izborom so mešani - mnogi izbiro grajajo, iz tujine pa prihajajo številne pohvale za drzen slog ter samo pesem.

Slovenska pevka Raiven (pravo ime Sara Briški Cirman) se z glasbo ukvarja vse od leta 2014, v preteklosti pa je poskrbela že za številne glasbene uspehe. Na tekmovanju za pesem Evrovizije nas bo zastopala s pesmijo "Veronika", pri kateri je navdih zgodba o Veroniki Deseniški.


Eurovision Song Contest, YouTube
Glasbo za pesem "Veronika" so napisali Raiven, Peter Khoo, Martin Bezjak, Danilo Kapel in Bojan Cvjetićanin, pod avtorja besedila pesmi se podpisujejo Raiven, Klavdija Kopina ter Bojan Cvjetićanin.

Stavnice obenem letos Sloveniji za zmago pripisujejo zgolj 1% možnosti - na razpredelnici se Raiven s pesmijo "Veronika" nahaja na 31. mestu od skupno 37 držav. Prisluhnite pesmi, s katero bo letos na Evroviziji našo državo zastopala pevka Raiven.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen