VIDEO: Peter Prevc končuje kariero: Prvi v zgodovini je preletel 250 metrov!

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je danes naznanil, da končuje kariero smučarskega skakalca.

Peter Prevc je star 31 let, kariero pa bo zaključil letos na finalu svetovnega pokala v Planici. Novico so potrdili tudi na Smučarski zvezi Slovenije.

"Hvala. Vam, navijačem. Trenerjem, sotekmovalcem, Smučarski zvezi, sponzorjem, medijem. In, družini - moji Mini in najinima zlatima fantoma. Hvala tudi staršema, bratoma, sestrama. Hvala babi, dedi, Aljaž," je v objavi na omrežju Facebook zapisal Peter Prevc.


YouTube
Peter Prevc je v preteklosti na velikih tekmovanjih osvojil pet posamičnih kolajn in eno ekipno. Osvojil je tudi mali kristalni globus v skupnem seštevku smučarskih poletov, obenem pa postal prvi človek v zgodovini, ki je preletel 250 metrov, z dosežkom pa postavil svetovni rekord.

Peter Prevc se je zahvalil v solzah:


V sezoni 2015/16 je osvojil veliki kristalni globus, v smučarskih poletih pa mali kristalni globus. Zmagal je na Novoletni skakalni turneji ter postavil rekorde v številu zbranih točk, številu stopničk in zmag v eni sezoni. Poglejte si najboljše polete, ki jih je v svoji sezoni prikazal Peter Prevc. Slovenski orel, srečno!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!VIDEO: Slovenski gozdar zaigral na harmoniko: Nastop v gozdu je navdušil mnoge!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuVIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!Nenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Posnetek jeznega Slovenca obkrožil splet: Dosegel je 200 tisoč ogledov!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Prizor, ki obkroža Balkan: Slovenci in Srbi prepevali pesem Novih Fosilov!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Smrtno nevarno početje na gorenjski avtocesti: Posnetek, ki je zgrozil Slovenijo!Prizor iz Slovenije: Žejnemu ježku so natočili vodo, pomagajmo divjim živalim!Moški v poledenelo jezero vrgel ročno granatoNika Zorjan predstavila novo pesem "V postelji", njeni oboževalci so navdušeniDr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!