VIDEO: Policisti kaznovali voznike, ki so vozili po reševalnem in odstavnem pasu

Slovenski policisti so v preteklem tednu ukrepali proti več voznikom, ki so brezobzirno vozili po reševalnem ter po odstavnem pasu.

Zoper njih vodijo postopke o prekršku, za katero je predpisana globa v višini 200 evrov za vožnjo po reševalnem pasu ter 300 evrov za vožnjo po odstavnem pasu.

"Neodgovorna vožnja po odstavnem pasu je nevarna. S tem ogrožamo tako druge kot sebe. Onemogočamo vzpostavitev reševalnega pasu in s svojim ravnanjem (vključevanjem nazaj na vozni pas) še dodatno zmanjšamo pretočnost prometa ter povečujemo možnost za nastanek prometnih nesreč," so v izjavi za javnost sporočili s PU Ljubljana.


Policija
Vozniki, ob zastojih bodite strpni:

- takoj vzpostavite reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil
- neposredno pred oviro (ko je zaprt eden izmed pasov) je pomembna tudi vzpostavitev ti. "sistema zadrge", tako da s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo omogočimo izmenično vključevanje vozil. S tem poskrbimo za varnost in prispevamo k temu da se bo kolona vozil hitreje zmanjša in bo promet potekal bistveno bolj tekoče.
Na Facebook strani Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana so objavili video posnetek z avtoceste, ko sta se kar dva voznika peljala po odstavnem pasu, a so ju pri tem zasačili policisti in ju ustrezno kaznovali.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let