VIDEO: Policisti kaznovali voznike, ki so vozili po reševalnem in odstavnem pasu

Slovenski policisti so v preteklem tednu ukrepali proti več voznikom, ki so brezobzirno vozili po reševalnem ter po odstavnem pasu.

Zoper njih vodijo postopke o prekršku, za katero je predpisana globa v višini 200 evrov za vožnjo po reševalnem pasu ter 300 evrov za vožnjo po odstavnem pasu.

"Neodgovorna vožnja po odstavnem pasu je nevarna. S tem ogrožamo tako druge kot sebe. Onemogočamo vzpostavitev reševalnega pasu in s svojim ravnanjem (vključevanjem nazaj na vozni pas) še dodatno zmanjšamo pretočnost prometa ter povečujemo možnost za nastanek prometnih nesreč," so v izjavi za javnost sporočili s PU Ljubljana.


Policija
Vozniki, ob zastojih bodite strpni:

- takoj vzpostavite reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil
- neposredno pred oviro (ko je zaprt eden izmed pasov) je pomembna tudi vzpostavitev ti. "sistema zadrge", tako da s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo omogočimo izmenično vključevanje vozil. S tem poskrbimo za varnost in prispevamo k temu da se bo kolona vozil hitreje zmanjša in bo promet potekal bistveno bolj tekoče.
Na Facebook strani Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana so objavili video posnetek z avtoceste, ko sta se kar dva voznika peljala po odstavnem pasu, a so ju pri tem zasačili policisti in ju ustrezno kaznovali.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Grozljivka na Gorenjskem: Iz zraka posneli opustošenje vasi Kokra!21-letna Ana Resnik spregovorila, kaj naj bi ji kot deklici počel Challe SalleVIDEO: Tadej Pogačar nasmejal kolesarski svet: Med dirko je poškropil zaročenko!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"VIDEO: Huda ura v Istri: Med neurjem poplavilo avtocesto, ulice v Pazinu pod vodo!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!Slovenec je ženi rekel, da gre k maši: Ko je izvedela resnico, je pobesnela!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuGasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Anja in Roškar priredila uspešnico "Tek je 12 sati", nastop je nasmejal SlovenijoKamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!Starejši gospod iz Bosne mnogim dal misliti: Njegove besede so obkrožile Balkan!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Izjemna poteza slovenskega ženina: Na poroko se je pripeljal kar s traktorjem!VIDEO: Luka Basi in Marjetka zapela novo pesem: Nastop, ki je navdušil Slovence!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"Prizor, ki navdušuje Slovence: Stopili so skupaj in lastniku pomagali pri košnji!VIDEO: Posnetek, ki je ganil Slovenijo: 94-letni Lojze vstal z vozička in zaplesal!VIDEO: Miha Deželak z zeleno katrco krenil proti Parizu, da podpre naše športnikeFilmska akcija hrvaških policistov: Aretirali so požigalca, ki je zanetil požar!