VIDEO: Posnetek z naših cest razjezil voznike. Tako se vozijo kolesarji!

Na spletu je pristal video posnetek z naših cest, v katerem so mnogi slovenski vozniki našli razlog za jezo. Že dlje časa se namreč izpostavlja, da se kolesarji v prometu obnašajo tako, kot da je celotna cesta samo njihova. Seveda pa vseh kolesarjev ne smemo metati v isti koš.

V kraju Spodnja Idrija je en izmed voznikov posnel prizor, s katerim je hotel pokazati, kako večina kolesarjev vozi po naših cestah. Na posnetku je moč videti dva kolesarja, ki sta promet za seboj ovirala z nepotrebno vožnjo en ob drugem.

Rekreacija je seveda odlična stvar, a kolesarji se morajo zavedati, da na cesti niso sami. Dejstvo, da se mora voznik osebnega avtomobila na cesti izven naselja, kjer je omejitev hitrosti 90 km/h, ob takih kolesarjih skorajda povsem ustaviti, prav nič ne doprinese k dodatni varnosti na naših cestah.

Kakšno mnenje imate vi o kolesarjih na naših cestah?

Video: Alen Golja
1
Mare Biker
Pred 8 meseci
Sedanja situacija: voznik avta ali drugega prevoznega sredstva za kolesarjema počaka, da varno prehiti, ko ni nasproti vozečih vozil. Rezultat: kolesarja varna vendar tvegata izpade voznikov, ker so le-ti besni, ker so morali počakati, da so varno prehiteli.
Situacija ob predpostavki, da kolesarja vozita eden za drugim: Večina voznikov za njima ju prehiti ne glede na nasproti vozeča vozila z nezmanjšano hitrostjo. Tudi prehitevanje nasproti vozečih je s tem neovirano. Po možnosti avtomobilist še potrobi in s tem da vedeti, da bi se moral peljati še bližje roba cestišča, po možnosti po bankini. Rezultat: kolesarja ves čas v smrtni nevarnosti, vozniki večslednih vozil presrečni.
Kolesar, kako se boš odločil???
1
Bojko Ker
Pred 8 meseci
Vožnjo vštric bi ostro kaznoval, da nikomur več na misel ne bi prišlo zaustavljat promet in ogrožat prometno varnost. A kdo pomisli, da takšno ravnanje tudi pripomore k zvečanemu onesnaževanju okolja? Verjetno nihče. Ko moraš za takšnimi ljudmi skoraj ustavit avto, je treba potem to maso vozila, težko tono in tudi več, spet pognati na recimo 60 do 90 km/h. To pa zahteva več bencina, kar pripomore k.....
1
Marjan Bizjak
Pred 8 meseci
sta enako vredna udeleženca v prometu----ha ha
2
Miha Hudobivnik
Pred 8 meseci
to je najslabša vrsta udeležencev v prometu...
3
Matej Tercelj
Pred 8 meseci
Tudi sam sem kolesar! To sta pa butec in butec! In takih je na žalost kar dosti!
3
Brane Kacjan
Pred 8 meseci
Levi kolesar naj ne misli da bosta hitreje na cilju, če vozi vzporedno z desnim. Če vidi vozila nasproti, se mora levi kolesar umaknit na skrajni desni rob.
3
Boris Cotič
Pred 8 meseci
Če jim slučajno potrobiš,ti pokažejo najmanj sredinec.
3
Andrej Pintar
Pred 8 meseci
Kolesarji morajo za vožnjo uporabljati kolesarske pasove, kolesarske steze ali kolesarski poti – označeni so s prometnimi znaki in talnimi oznakami. Te površine lahko uporabljajo le kolesarji in vozniki koles s pomožnim motorjem (do 50 ccm prostornine), izjemoma tudi pešci. Kjer teh površin ni, smejo kolesarji voziti po vozišču ceste, če prometna signalizacija tega izrecno ne prepoveduje. Pri tem morajo voziti čim bližje desnemu robu vozišča, vendar ne smejo zavzeti več kot 1 meter od roba vozišča.
-1
Mišjak Miki
Pred 8 meseci
stvar je v tem, tudi če bi vozila eden za drugim, ne bi smeli prehitevati, če vozijo vozila na sproti. Pa ni tako. Zato je to ena vrsta zaščite.
2
Lojze Cvetko
Pred 8 meseci
Nimam drugih besed kakor nekulturni na cesti izven naselij po sredini ceste kjer ima kolesarsko pot kar po cesti v mestih pa se jih moraš bat in izogibat že kot pešec ali v pešconah ali na pločnikih kakor da so sami v prometu.
3
Roman M
Pred 8 meseci
Sem doživel še hujše primere, se pa strinjam da bi z lahkoto vozila en za drugim ! Kolesarje bi bilo potrebno malo bolj nadzirati ne samo voznike avtomobilov, kombijev itd.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Policisti objavili posnetek fantovščine: Tako so se izkazali prvi posredovalci!Katero je glavo mesto Slovenije? Odgovor tekmovalke iz Srbije je doza smeha!Tilen Artač si je privoščil politike: Poglej parodijo, ki je nasmejala Slovenijo!Upokojenka v solzah poklicala v oddajo: Posnetek klica je ganil Slovenijo!VIDEO: V Piranu snemajo film: Takšno razdejanje so posneli na piranski Punti!VIDEO: Bepop zapeli ob 20. obletnici smrti Nejca: Zapela je tudi njegova sestra!Ulični nastop, ki je navdušil splet: Tako sta fant in dekle zapela uspešnico!Policijskega psa so morali uspavati: Takšno slovo so mu pripravili policisti!Malček je objel psa in mu zapel pesmico: Prizor ti bo ogrel srce!Psa sta v stanovanju tulila v zrak: Za dozo smeha je poskrbel 5-mesečni malček!Tilen Artač priredil slovensko Zdravljico: Ste že slišali njegovo parodijo?Moški je zapel ob osličku: Čudovit odziv živali ti bo polepšal dan!VIDEO: Branko Grims izgubil živce: Tako sta se udarila s Kordišem!Psa sta se igrala skrivalnice: Razplet bo tudi tebi polepšal dan!10-letni sin skočil v bazen: Mamo je rešil pred utopitvijo!Medved je vstopil v trgovino, pred prodajalcem je kradel sladkarijeNajboljše poteze EuroBasketa 2022: Tolikokrat so navdušili slovenski košarkarji!VIDEO: Vrhunci tekme proti Srbiji, ko je Slovenija postala evropski prvakVIDEO: Tilen Artač zapel kot Pero Lovšin: Pripravil je parodijo na RTV Slovenija!Hrček v usta skril devet korenčkov: Posnetek je uspešnica na spletu!Lastnik je hecal svojega haskija: Tako je pes poskrbel za kazen!Tragedija med letalskim mitingom: Posneli trenutek, ko je strmoglavilo letalo!Parodija iz Ljubljane, ki je nasmejala Slovenijo: Prijaviti moramo domačine!VIDEO: Velika napaka med oddajo na RTV: Poglej, kako je težave rešil voditelj!VIDEO: Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Tako je navduševala na veselicah!