VIDEO: Posnetki reševalcev obkrožili Slovenijo! Tako so se prebijali do petkove nesreče

Pretekli petek je bil za mnoge reševalce, ki so odgovorni za pomoč na primorski avtocesti, povsem kaotičen. Že dopoldan se je pripetilo veliko število nesreč, nato pa je primorsko avtocesto v smeri Ljubljane povsem ohromel nalet osebnih vozil.

Kot da ta nesreča ne bi bila dovolj, je dober kilometer nazaj v koloni prišlo še do naleta treh tovornih vozil.

Zdaj je organizacija Ustvarimo reševalni pas na avtocestah na spletu delila video posnetek reševalcev, ko so se odpravili na intervencijo. Sprva so bili priča vzgledno vzpostavljenemu reševalnemu pasu, so se pa tudi med njihovo intervencijsko vožnjo našli takšni vozniki, ki reševalnega pasu niso ustvarili pravilno. Kljub temu, pohvale za solidno vzpostavljen reševalni pas!


Poglej še: VIDEO: Posledice grozljive nesreče na Primorki, tovornjaki povsem uničeni

Nekateri vozniki pa so žal reševalni pas znova izkoristili sebi v prid. Namesto, da bi čakali v koloni, so se preprosto naprej odpeljali kar po reševalnem pasu, kar je zmotilo tudi voznika Audija v video posnetku pred vami. Ta je enega izmed prekrškarjev zaustavil in mu preprečil nadaljevanje vožnje po reševalnem pasu.

Njegovo posredovanje so pravtako posneli na kamero:


In če je bil reševalni pas pravilno vzpostavljen kmalu po prometni nesreči, ki je v petek ohromila primorsko avtocesto, temu ni bilo tako v večernih urah. Tudi takrat so bili še vedno dolgi zastoji, na intervencijo pa je zaradi požara na osebnem vozilu moralo še eno gasilsko vozilo.

Poglej še: VIDEO: Šok na primorski avtocesti, to so počeli nespametni vozniki

PGD Verd je na spletu delil video posnetek iz gasilskega vozila, ko zvečer o reševalnem pasu na nekaterih mestih ni bilo ne duha ne sluha. Reševalci so izrazili razočaranje, da bi se lahko reševalni pas obdržal že od prej, saj so med Vrhniko in Ljubljano tistega dne posredovali že trikrat.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!Moški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Mislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!Mati in sin skupaj zapela na talentu, za čustven nastop sta prejela zlati gumbVIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboVIDEO: Predčasno je prišel iz vojske, gluhega bratca je ganil do solzVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Babica iz Bosne obkroža Balkan: "Zaradi pametnih telefonov so otroci neumni!"SMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklepVIDEO: 10-letnica navdušila v šovu The Voice, sodniki so ob njenem petju jokali14-letnica na talentu prevzela sodnike, za svoj nastop je prejela zlati gumb