VIDEO: Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu z njim govorijo slovensko

Na družbenem omrežju Facebook se je te dni močno razširil video posnetek, v katerem je zaveden Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu od njega zahtevajo dokumente v slovenskem jeziku.

Tam namreč velja zakon o dvojezičnosti, žal pa se mnoge uradne osebe na to pravilo preprosto požvižgajo.

Bralci so nas opozorili, da se mora v vseh primorskih mestih v Sloveniji prilagajati italijanščini. V Novi Gorici, Kopru, Piranu in Izoli mnogi delodajalci od svojih zaposlenih zahtevajo tudi znanje italijanskega jezika.

V video posnetku iz Trsta je moč videti zmedene italijanske policiste, ki ne vedo, kako naj od Slovenca zahtevajo dokumente v slovenskem jeziku. Ta jih je namreč neprestano opozarjal, da ga morajo ogovriti v slovenščini.

Navdušen ni bil niti nad potezo enega izmed policistov, ko je ta dokumente od njega zahteval v hrvaškem jeziku.

Poglejte si dramo, ki so ji te dni v Trstu bili priča policisti, ko so obravnavali slovenskega državljana!

-2
Sašo Černilec
Pred 9 tedni
hoče se izspostaviti in drega v stvari ki sploh niso tako zelo pomebne, moje mnenje!
3
Tomaž Muhič
Pred 10 tedni
scat jih je pelu haha, umiram
3
Leda Dobrinja
Pred 10 tedni
Navdušena. Bravo, bravo, bravo. :))))
1
Matjaž Cergol
Pred 10 tedni
legenda*
0
Bojana Furla
Pred 10 tedni
Italijani zabiti ku noč....ne vejo niti svojih zakonov ……..kako je težko slovencu v Italiji !!!
3
Radojka Zimet
Pred 10 tedni
hecno je in dam mu prav
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Nalašč je zaviral pred tovornjakom, voznik se je odločil za maščevanjeVIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonik