VIDEO: Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu z njim govorijo slovensko

Na družbenem omrežju Facebook se je te dni močno razširil video posnetek, v katerem je zaveden Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu od njega zahtevajo dokumente v slovenskem jeziku.

Tam namreč velja zakon o dvojezičnosti, žal pa se mnoge uradne osebe na to pravilo preprosto požvižgajo.

Bralci so nas opozorili, da se mora v vseh primorskih mestih v Sloveniji prilagajati italijanščini. V Novi Gorici, Kopru, Piranu in Izoli mnogi delodajalci od svojih zaposlenih zahtevajo tudi znanje italijanskega jezika.

V video posnetku iz Trsta je moč videti zmedene italijanske policiste, ki ne vedo, kako naj od Slovenca zahtevajo dokumente v slovenskem jeziku. Ta jih je namreč neprestano opozarjal, da ga morajo ogovriti v slovenščini.

Navdušen ni bil niti nad potezo enega izmed policistov, ko je ta dokumente od njega zahteval v hrvaškem jeziku.

Poglejte si dramo, ki so ji te dni v Trstu bili priča policisti, ko so obravnavali slovenskega državljana!

-2
Sašo Černilec
Pred 22 tedni
hoče se izspostaviti in drega v stvari ki sploh niso tako zelo pomebne, moje mnenje!
3
Tomaž Muhič
Pred 23 tedni
scat jih je pelu haha, umiram
3
Leda Dobrinja
Pred 23 tedni
Navdušena. Bravo, bravo, bravo. :))))
1
Matjaž Cergol
Pred 23 tedni
legenda*
0
Bojana Furla
Pred 23 tedni
Italijani zabiti ku noč....ne vejo niti svojih zakonov ……..kako je težko slovencu v Italiji !!!
3
Radojka Zimet
Pred 23 tedni
hecno je in dam mu prav
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: 2-letni sin pevca Modrijanov navdušil: Pokazal je, kako igra na harmoniko!VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"Đoković navdušil po zmagi: Ob srečanju z vojvodinjo Kate storil nekaj, kar drugi nisoVIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiVIDEO: Šok med Tour de France: "Norec" je glavnino preskočil s kolesom!Slovenec sedem mesecev po krivem zaprt v Italiji: Njegova izpoved je grozljiva!SMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetVIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Med vožnjo mu je pokazal sredinca, nato je takoj dobil lekcijoGrozljiva nesreča v zabaviščnem parku, nihalo se je prelomilo na polKuža ganil svet: Že 18 mesecev čaka na mestu, kjer je umrl njegov lastnik!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!95-letni vojni veteran obkrožil splet: Tako je pokazal dečku, kako biti pogumen!Sprehodil se je do medvedke z mladički, ob odzivu mu je srce padlo v hlačeSlovenski ansambel navdušil z novo skladbo, vroča pevka je prevzela mnogeSMEH: Voditeljico Radia 1 obiskal Brane iz Ljubljane! To je povedal pred kameroVIDEO: Jan Oblak dečka ganil do solz! Poglejte si, kako ga je navdušil