VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvo

Drami okoli društva Darinke Bukovnik očitno ni videti konca. Če smo včeraj poročali o tem, da mamica 6-letne Maše Kraljevič ni prejela denarja, se je danes oglasila še ena razočarana mamica.

Petra Gradišnik je pred kamere stopila s solzami v očeh, nato pa novinarjem zaupala, da od Bukovnike tudi sama ni prejela niti centa.

Darinka Bukovnik je že v primeru 6-letne Maše prek društva "Iz srca dam, kar imam" denar porabila za pokrivanje lastnih dolgov. Sodeč po imenu društva pa očitno Darinka v srcu nima veliko...

Poglejte še: VIDEO: Darinka Bukovnik zbirala denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šok

Petra Gradišnik je prek društva Darinke Bukovnik organizirala akcijo za zbiranje denarja za sina Aneja, ki je prestal operacijo nogic v Nemčiji. Zgrožena mama je zbrala tudi več ton plastičnih zamaškov iz slovenskih šol in vrtcev, a si je Bukovnikova prilastila tudi ta izkupiček. Petra je zamaške zbirala na svoje stroške.

Ko boste videli odziv zgrožene mamice, se boste tudi sami vprašali, na kakšnem mestu imajo nekateri podli Slovenci srce. No, če ga sploh imajo!

Delimo naprej tudi to sramoto, da pomoči potrebni ljudje ne bodo nasedali društvom, kot ga ima Darinka Bukovnik.
1
Sandra Šavija
Pred 4 tedni
Tudi sama sem spustila solzo zaradi stiske grdo ogoljufane matere a solza ni bila obarvana le z žalostjo. Ne, v tej solzi se je našla tudi jeza. Namreč, tudi sama sem v težki življenski situaciji, kjer se moram obračati na mnoga društva za pomoč. Znašla sem se v krogu prosjačenja, vlaganja vlog, fotokopiranja potrdil, tekanja od vrat do vrat, da ne bi pristala lačna na cesti. In društev je pri nas v Sloveniji ogromno. Le-ta naj bi "krpala" tam, kjer država odpove ali menda ne zmore. Vsaj tako naj bi bilo. A vse bolj se mi dozdeva, da so društva, mnogokrat kar sama sebi namen. Še huje, društvo kot fasada za goljufanje.
Registriraš društvo, pridobiš si poceni prostore, še cenejšo delovno silo, poskrbiš za sebe in poddirektorja. Sproti zaposliš še sestrično in nečaka za solidno plačo in se začneš poigravati z ljudmi pod krinko dobrotnika. Nihče ti nič ne more. Vse je legalno. Denar priteka, saj ljudje sploh niso tako slabi, radi pomagajo. Kaj je lepšega, kot donacija dobro stoječih podjetnikov, ki si jo lahko upoštevajo pri dohodnini. Še dobro se počutijo ob tem, saj so si zmanjšali davek in denar podarili, da bi nekdo v njihovem imenu nekomu pomagal. Vse bi bilo krasno, če se ne bi tudi tu razpasla ta grda človeška lastnost, ki jo imenujemo lakomnost ali pohlep. Tako se legalen denar, pošten ali nepošten a če drugega ne, vsaj dan iz srca in za dobro stvar spremeni v prijetne pisarnice s klimo, v službene avtomobile spet s klimo (roko na srce a kateri avto pa danes še nima klime?! Le tisti, ki ga ne moreš imeti.), v plače nekih dveh ali desetih ljudi, že zgoraj naštetih sestričen in nečakov. Tako za pomoč tistim, zaradi katerih je društvo sploh nastalo, ne ostane veliko, če sploh kaj. Odvisno od Društva, Organizacije ali Zveze. Nadzora skorajda ni. Če se že zgodi, da pride na dan kakšna grda resnica se pa tako ali tako ne da nič storiti, kaj šele popraviti krivico. Bil si legalno ogoljufan. Ob tem, kako zelo boli, ko dobiš upanje in ti še tega poteptajo se lahko le še zjokaš in jokaš. Upanje je res kruh nesrečnikov.
Najlažje je goljufati najrevnejše in še nesrečne povrhu. Ta ne bo imel denarja za odvetnika, niti živcev za boj. Umaknil se bo in krpal svojo plahto življenja naprej. Brez velikega pompa bo vse hitro pozabljeno. Žalostno a resnično.
Nujno potrebno bi bilo dobro pretresti društveno filantropijo v naši prelepi deželi, nato po pameti ločiti gnila jabolka od dobrih. In s tem res začeti, ali nadaljevati, pomagati ljudem v stiski. Nikoli ne veš kdaj se boš tudi ti sam znašel v brezizhodnem položaju in takrat bi bilo tako dobro vedeti in občutiti, da dobrota ni umrla. V končni fazi gre za ljudi, za vse nas. Nihče ni otok sam zase, vsaj ne za dolgo časa. Tu bi moral poseči državni aparat. Tu bi morala Država upravičiti pobiranje davkov. A to bi morala narediti že v Zdravstvu, Šolstvu in Sociali a ji zaenkrat ne uspeva najbolje. To so področja, kjer se najbolj odraža koliko je država usmerjena v blagostanje svojih državljanov. Zdi se, da to ni več pomembno. Naša Država postaja represivna. Kot bi izgubili kompas in tavamo v temi. Nesrečen človek skoraj lažje razume volčje oči, kot človeške. Ne bi smelo biti tako. Človeški pogled je lahko tako zelo lep.
Pozabili smo na prvotni pomen človeštva, družbe, države, društva. In ta je, biti človeku človek in ne volk.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...VIDEO: Prizor z Nizozemske obkroža svet! Tako s traktorji prevažajo bale sena...SMEH: To je reakcija Slovenca, ko je pihnil v drvo! Ni mogel verjeti, da deluje...VIDEO: Denis, Miha in Anja obiskali mamico Jano Morelj, tako izgleda po poroduVIDEO: To je hiša v bližini Ljubljane, ki je z notranjostjo prevzela SlovenceVIDEO: Lina Kuduzović predstavila novo pesem! Poglejte si, kako izgleda danes...Sršen je pred kamero napadel miško, ob posnetku ti zastane dihVIDEO: Šok za mariborske reševalce, to je pred njimi počel slovenski voznikDojenčica je govorila s svojo mamo, njen pogovor je nasmejal ves internetNa odprtem morju trčili dve tovorni ladji, internet se čudi nesrečiMariborčanka pri mesarju kupila meso! Ko je doma zarezala vanj, je sledil šok...VIDEO: Dončić znova na noge dvignil Ameriko! Tako je na tekmi blestel včeraj...VIDEO: Slovenca navdušila z igranjem kitare in violine, posnetek je prava poezijaMoški iz Indije svet navdušil s parkiranjem! Tako izgleda njegova garaža...VIDEO: V Kopru so že prižgali novoletne lučke. Poglejte si, kako izgledajo...Proti ženski je hodila srna. Na kamero je posnela prizor, ki ga ne bo pozabila!VIDEO: Na talentu zapel pesem Ota Pestnerja, za svoj nastop je prejel zlati gumbNa nebu je posnela "božjo podobo", video posnetek se na spletu širi kot požarVoznik tovornjaka poizkusil srečo po gorski poti, nato je plačal cenoVIDEO: Je to najbolj grozljiva prometna nesreča? Vozniki so se znašli v peklu...Fanta s cerebralno paralizo Nike ganil do solz, po maratonu je padel na kolenaVIDEO: Čuki skupaj s Kvatropirci obkrožajo Slovenijo z novo pesmijo! Bo to uspešnica?Kuža je takoj obžaloval, da je pobegnil od doma! To je storil pred vhodom v hišoVIDEO: Hrvaški politik s svojim govorom obkrožil državo! Jim je povedal prav?Pevec skupine Foo Fighters na oder povabil 10-letnega fanta, zaigral je pesem Metallice