VIDEO: Tragedija v Srbiji: 14-letni učenec s pištolo umoril najmanj 8 otrok!

Iz okoliša Vračar v Beogradu poročajo o grozljivi tragediji, za katero je poskrbel 14-letni fant.

Učenec sedmega razreda osnovne šole je med strelskim pohodom ubil osem učencev in varnostnika, ranjenih naj bi bilo več oseb.

"Dobil je cvek pri zgodovini in takrat je znorel. Potegnil je pištolo, streljal na učiteljico v kabinetu, potem pa še na sošolce. On ima sicer same petke, pravimo mu piflar," so po strelskem napadu povedali učenci Osnovne šole Vladislav Ribnikar v samem središču Beograda. Gre za največjo strelsko tragedijo na osnovnih šolah v Srbiji.

Mediji sicer poročajo, da naj bi strelec najprej napadel varnostnika in ga hladnokrvno ustrelil, nato naj bi umoril še tri dekleta, ki jih je srečal na šolskem hodniku. Od tam naj bi vstopil v razred, kjer je potekal pouk zgodovine in ustrelil učiteljico, nato je streljal še proti sošolcem. Več otrok naj bi se vrglo nanj, da bi ga razorožili, a je 14-letnik streljal tudi na tleh in ubil več otrok.

Izpoved učenke po strelskem napadu:


Mediji poročajo, da se je strelski napad zgodil nekaj po osmi uri zjutraj, število smrtnih žrtev in ranjenih pa ni še povsem jasno. Po zadnjih podatkih je bilo ubitih osem učencev in varnostnik, huje naj bi bilo ranjenih še šest učencev in učiteljica zgodovine.

Aretacija 14-letnika pred šolo:


14-letni učenec naj bi streljal z očetovo pištolo, s sabo pa naj bi imel tudi pet nabojnikov in celo molotovko. Policisti so ga aretirali na dvorišču šole in ga odpeljali v pripor - prihajal naj bi iz urejene, celo elitne beograjske družine, bil pa naj bi odličnjak.

V ŽIVO izpred beograjske šole:

0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Zgleda, da so učitelji v večji nevarnosti, kot policaji.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Deželaku na poti pomagal 99-letni Franc, skupaj sta gonila kvadrocikelVIDEO: Deželaku družbo delal 22-letni Anže, ki je na kvadrociklu igral harmonikoVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Slovenca nasmejala s posnetkom: Tako je mož potolažil svojo ženo!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!Družino med sprehodom presenetila grizli medvedka z mladičkomaVIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!Tovornjakar nasmejal s posnetkom, ko so ga na avtocesti kaznovali policistiVIDEO: Deželaku je uspelo, na kvadrociklu je premagal peklenski klanecKamera posnela trenutek, ko je oče pred utopitvijo rešil sinaPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Jože Potrebuješ pokazal postopek, kako doma izdelujejo bezgov sokLuka Basi in Deželak zapela skupaj: Pevski talent sta pokazala na kvadrociklu!Mali slonček, ki je komaj shodil, se požene proti turistomRebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZakonske težave dveh upokojencev: Parodija na stvari, ki so prepovedane!Tetover malčku izdelal ponarejeno tetovažo, posnetek ima 2 milijona ogledovSlovenska parodija na novo tehnologijo: Posnetek je doza smeha!Prenavljali so cesto, Slovenec se je ob zapori peljal kar čez travnik