Za poročno darilo je zbrala zadnjih 20 evrov, nato je nevesta pred vsemi odpirala kuverte

Na hrvaški spletni strani Pitaj.online je objavljena ganljiva zgodba mlade ženske, ki je sprejela, da bo poročna priča na poroki svoje prijateljice. Vlogo poročne priče je sprejela kljub dejstvu, da njena družina živi skromno, s samo 250 evri na mesec. Skupaj z možem sta za poročno darilo vseeno zbrala zadnjih 20 evrov in jih v kuverti odnesla na poroko.

Niti predstavljala si nista, da bo njuna prijateljica in nevesta kuverte začela odpirati eno za drugo in gostom razkrila, koliko ji je kdo podaril.Preberite celoten njen zapis v celoti:

"Milino poroko sem čakala celo življenje, saj mi je kot sestra, ki je nikoli nisem imela. Na njeno poroko bi šla v vsakem primeru, tudi praznih rok. Z možem sva vzela zadnjih 20 evrov, jih vstavila v kuverto, zaradi tega pa sem se počutila kot najslabša oseba na svetu.

Čez čas sem se znebila tega slabega občutka. A najbolj grozen trenutek je sledil takrat, ko je nevesta zbrala vse kuverte z denarjem in v roke vzela mikrofon. Odprla je vsako ovojnico posebej in na glas povedala, koliko ji je kdo dal. Obnemela sem," je napisala ženska, ki ni želela razkriti svoje identitete.

Poročna priča je povedala, da je tak sistem na poroki videla prvič, vendar je to običaj kraja, iz katerega prihaja ženin, zato je to enostavno morala sprejeti. Po izrazu na obrazu neveste je videla, da tudi njeni prijateljici ta običaj ni ravno po godu.

"V vsakem trenutku, ko je odprla novo ovojnico, sem se počutila, kot da umiram. Slišala sem številke od 100 do 200, pa tudi do 500 evrov. Mene je kot pričo pustila za konec. Kot da ni bilo dovolj, da sem se že s svojo vestjo tako slabo počutila...

Ko je odprla mojo ovojnico, naju je z možem začel oblivati srh, in že sva bila pripravljena, da bova zaradi sramote zbežala s poroke. Nato pa je moja prijateljica po mikrofonu, pred 500 gosti povedala, da je od svoje najboljše prijateljice in poročne priče dobila 1000 evrov, jaz pa sem bila nad slišanim popolnoma šokirana."Tudi ostali svatje so bili presenečeni nad tako visoko številko, vsi so gledali v pričo in njenega moža, ki jima ni bilo popolnoma nič jasno.

"Moj Bog, kakšni so to ljudje, sem si mislila, medtem ko mi je v ušesih še vedno odmevala številka tisoč. Toliko denarja še v življenju nisem videla v svojih rokah. Po nekaj minutah mi je prijateljica prinesla zaprto ovojnico in rekla, da se zaveda, da nisem v najboljši situaciji ter da mi želi vrniti denar, ker je najino prijateljstvo vredno več od vsega denarja na tem svetu. Koliko denarja si mi dala, sem prebrala zaradi zlobnih in pokvarjenih ljudi, ki so samo čakali, da se bodo lahko smejali." Tako je nevesta z gesto znova presenetila svojo najboljšo prijateljico. Priča je zajokala od sreče.

"Ko sem prišla domov, sem ugotovila, da je bilo v ovojnici poleg mojih 20 še dodatnih 500 evrov. Draga moja prijateljica, ponosna in srečna sem, da si del mojega življenja," je še zapisala priča.

Pozabite na ves umazan denar, ki nas vsak dan zastruplja. Naučite se raje ceniti prave stvari in prave vrednote, ki so v življenju zares pomembne!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenec z resnico o beguncu Ahmadu obkroža državo. Je povedal prav?VIDEO: Traktorist iz Hrvaške postal spletna senzacija, tako je domov peljal drvaVIDEO: Korošica obiskala Denisa Avdića, ob njenih besedah je pokal od smehaVIDEO: Ko je slišal, kaj počnejo v slovenskem šovu, je izgubil živce in znorelBabica si ni mislila, da jo bo princ Harry prepoznal. Kar je storil, obkroža svet!Motoristu je izsilil prednost, tako sta "obračunala" takoj po nezgodiNajbolj preprost način odmrzovanja stekel, ki se na spletu širi kot virusVIDEO: V srbskem mestu odprli novo krožišče. Kar so posnele kamere, obkroža svet!Pred hčerkino poroko so jo poslali na preobrazbo. Ko vidiš rezultat, ostaneš brez besed!VIDEO: To je deklica, ki se je rodila članu Okroglih Muzikantov. Ji lahko pomagamo?Nevesta na poroki zagleda bivšo ženo moža. Kar ji je povedala, je vse spravilo v solze!VIDEO: Helena Blagne ganila Slovence z novo pesmijo. Bo to še ena uspešnica?VIDEO: Romunski duhovnik šokiral svet, tako je opravil krst novorojenčkovŠtiri mlada dekleta so se postavile v vrsto. Ko se obrnejo, vsak ostane brez besed!VIDEO: Korošica končno zadovoljila Denisa Avdića, to je njen nov posnetekDvojčkoma je mati rekla, naj gresta spat. Njun odziv je brez besed pustil še njo!VIDEO: Italijanski mafijec pred kamero z glavo udaril novinarja, zlomil mu je nosSMEH: Pahor in Šarec obiskala Avdića, takšnega soočenja še niste videliMala deklica je po snegu sprehajala konja. Ko se ustavi, odziv konja vsem stopi srce!NEMOGOČE: Kaj takega se v nogometu lahko zgodi samo, če ga igrajo ženske!