Kuhal je kavo, ko so mačke hodile po pultu: Dovolite mačkam takšno svobodo?

Pred dnevi je Slovenijo in mnoge države na Balkanu obkrožil video posnetek iz Zavetišča Horjul, ki je dvignil nemalo prahu.

Oskrbnik Jurij Juhant je v kuhinji pripravljal hrano za živali, mačke pa so ob tem hodile po pultu, kar je zgrozilo številne "ljubitelje živali" na spletu.

"Če ste prišli do sem pa še nekaj, kar želimo povedat - mogoče je čas, da razmislite, zakaj imate žival. Sodite med tiste, ki bi imeli ali imate papigo, pa menite, da mora živeti v kletki? Ali pa ji pristrižete peruti, zato da ne leti? Da vam ne pokaka stanovanja, ker se vam ga ne da čistit? Da vam ne odleti, ker ne pazite na (zaprta) okna/vrata? Živeli bi z mačko, ki zna in lahko in želi splezat vsepovsod, ampak tega ne sme?" so ob video posnetku zapisali na Facebook strani Zavetišče Horjul.


Zavetišče Horjul, YouTube

Pod preteklim video posnetkom so se oglasili mnogi spletni komentatorji, ki so kritizirali dejstvo, da živalim dovolijo hojo po kuhinjskem pultu. Nekateri so bili mnenja, da to ni higienično, drugi so izpostavljali težavo, da se lahko živali na štedilniku opečejo.

Sestankovanje v najboljši družbi:


Ob tem so dodali, da je mačka Juta dobro vzgojena. Dokler je ni bolel hrbet, je znala sedi, prostor, tačko, prinesla je celo žogico. Odpirala je vsa vrata, pa ji v zavetišču niso razlagali, česa vsega ne sme - kot tudi ostalim živalim ne.

"Razmislite, zakaj jih sploh imate in kaj je za vas sobivanje in kaj je družinski član, pa izberite takšnega, ki ne bo motil vašega življenja tako zelo, da se boste morali razburjati ob tem," so še zapisali ob video posnetku.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!VIDEO: Poskus ugrabitve dveh mladoletnic v Ljubljani: Policija prosi za pomoč!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!Deček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Prof. dr. Samo Zver o uzakonitvi evtanazije: Njegove besede obkrožajo Slovenijo!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Luka Basi v živo zapel pesem iz serije Skrito v raju: Nastop, ki te bo navdušil!4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!VIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!Božal je srno, skoraj se je podelal v hlačeVIDEO: Grozljivka iz Peruja: Skala zmečkala tovornjak, voznik čudežno preživel!VIDEO: Pesem na ljudske obveznice: Parodija, ki je nasmejala Slovenijo!