Posnetek iz Slovenije: Ljudje se zgražajo, ker mačkam dovoli hojo po pultu!

Pretekle dni je na omrežju Facebook pristal video posnetek, pri katerem so se z očitki oglasili mnogi spletni komentatorji.

Jurij Juhant je v Zavetišču Horjul pripravljal obrok za mačke, video posnetek pa je obkrožil tudi številne tuje države in do danes dosegel skoraj milijon ogledov.

"Imamo desetine živali, ki jih je nekoč nekdo zavrgel kot smet oz mu/ji ni bilo mar, da bi poskrbel/a za svojo žival. In potem so te iste živali povod za bruhajoče emojije? Mačka na pultu v zavetišču (!!!) je edina naša vsebina, ob katere se sproža gnus? Resnično?!?" se ob video posnetku sprašujejo v Zavetišču Horjul.


Zavetišče Horjul, Facebook
Pred dnevi so se nekateri spletni uporabniki zgražali nad tem, da mačkam v horjulskem zavetišču dovolijo hojo po pultu. In nad prav takšnimi odzivi so zgroženi v Zavetišču Horjul.

Pojasnimo še enkrat in upamo da komu pokvarimo dan. Juta živi v zavetišču. Še malo, pa bo praznovala sedemnajsti (17) rojstni dan, prišla je stara 3 tedne. Celo življenje je že tu. V zavetišču. Zavetišče ima po pravilniku "prostor za pripravo hrane" - rečemo mu kuhinja po domače. Pripada njim, zavetiškim živalim, zavetišču. Niti na kraj pameti nam ne pade omejevat jih več, kot jih že itak. Juto bomo "dol s pulta" metali? Je nismo nikoli in je nikoli ne bomo; ne nje ne koga drugega. Svojim živalim dovolite na kavč/posteljo, skrbite zanje kot je treba, imate lep odnos z njimi, kot trdite... ampak na pult pa ne! Naš pult je ČIST. Ker ga čistimo. Lahko pridemo posvetit malo z UV lučko vašega, kamor živali nimajo dostopa... pa posvetimo zatem še našega. Velja? Na marsikaterem javnem wc-ju se je osebje zavetišča že zadržalo. Saj veste... tereni ves dan, pa se ustaviš na kakšni pumpi. No, v tiste prostore živali res nimajo vstopa, ljudje pač. Buh pomagi. Dajte se spravit s te strani vsi tisti, ki bi svoja drugačna mnenja nadvse radi obelodanjali, ker nas spremenili ne boste, res ne. Škoda energije - vaše in naše za prerekanja. Maček notranji, maček zunanji? Maček na pultu, maček nikakor na pultu? Maček gor, maček dol. Naša komunikacija primerna, naša komunikacija neprimerna.... ojoj.... ta svet je povsem dovolj velik, mnogo peskovnikov premore. Tale naš ni tako zelo demokratičen in ne potrebuje več kot toliko razpravljalcev. Juta in Jurij bosta do konca njenih dni skupaj kuhala kavo, včasih celo večkrat na dan. Na kuhinjskem pultu v prostoru za pripravo hrane v zavetišču.

Zavetišče Horjul, Facebook

Ob zadnjem video posnetku so dodali, da ogled njihovih vsebin ni obvezen - komur ne naredijo dobro, naj objave preskoči. Bi dovolili vašim mačkam hojo po pultu?

1
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Moj piči, kjer se mu zahoče. Je čist in pri meni tudi spi. Imava se rada kot ta dva na posnetku...
-2
Slavko Kolar
Pred 3 tedni
ABSURD-GROZA!!!
0
graf
Pred 3 tedni
Poznam kar nekaj znancev pri katerih se mačke šetajo med lonci in med piskri , sam tega ne bi nikoli dovolil ! Pa kar zase vem imam mačke , trenutno imam 3 a tam kjer se tepih na koncu hodnika konča se konča tut njihova pristojnost ! Osebno sem prepričan da mačke ne sodijo na pult , prvič to ni higienično , drugič pa zaradi slabega občutka da mačka pušča odtise tam kjer se za ljudi pripravlja hrana ! Zavedam se da so mačke čiste živali , a preprosto nek red mora biti ...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!Družina iz Vipave, ki skrbi za več kot 30 živali: Zgodba, ki je navdihnila Slovenijo!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!Hrvaška predstavila pesem za Evrovizijo: Stavnice jim napovedujejo drugo mesto!Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!Miran Rudan predstavil novo pesem "Amen", z nastopom je navdušil SlovenceDeček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!VIDEO: Posneli trenutek, ko je Franci Kek med košarkarsko tekmo stekel na parketMedved se povsem približa lovcu4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!Tri terenska vozila uničena v nekaj sekundahVIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!