Na tržnici prodajajo žive živali v plastičnih vrečkah, ki služijo kot obeski

Splet je že pred leti obkrožil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo grozljivo početje na eni izmed tržnic na Kitajskem.

Tam je prodajalka v vakumsko zaprtih plastičnih vrečkah prodajala žive želve, ribe in žabe, "izdelek" pa služi kot obesek za ključe.

Vrečke, v katerih so ujete žive živali, so velike komaj 3x5 centimetra, mimoidoči pa lahko izdelke kupijo za 1,5 dolarja. Prizor je ena izmed obiskovalk posnela na ulici v Pekingu, ujete živali pa po podatkih medijev v vrečkah živijo zgolj nekaj dni.


Paula Ramón, YouTube
O takšni prodaji so mediji poročali že leta 2011, številni aktivisti za pravice živali pa se že vrsto let trudijo, da bi takšno početje širom sveta prepovedali. V vrečkah se nahaja obarvana tekočina, ki vsebuje hranila in kisik.

Po nakupu takšnih obeskov za ključe se največkrat zgodi, da živali v vrečkah poginejo, nekateri kupci pa živali pozneje osvobodijo in jih v najboljšem primeru obdržijo za hišne ljubljenčke. Poglejte si grozljiv prizor, ki so ga pred leti posneli na eni izmed ulic v Pekingu.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Očitno je babo sram, kaj počne, zato si ne pusti posneti ksihta. Barabe, mame jim zlorabljam...!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!Družina iz Vipave, ki skrbi za več kot 30 živali: Zgodba, ki je navdihnila Slovenijo!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!Hrvaška predstavila pesem za Evrovizijo: Stavnice jim napovedujejo drugo mesto!Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!Miran Rudan predstavil novo pesem "Amen", z nastopom je navdušil SlovenceDeček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!VIDEO: Posneli trenutek, ko je Franci Kek med košarkarsko tekmo stekel na parketMedved se povsem približa lovcu4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!Tri terenska vozila uničena v nekaj sekundahVIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!