Na tržnici prodajajo žive živali v plastičnih vrečkah, ki služijo kot obeski

Splet je že pred leti obkrožil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo grozljivo početje na eni izmed tržnic na Kitajskem.

Tam je prodajalka v vakumsko zaprtih plastičnih vrečkah prodajala žive želve, ribe in žabe, "izdelek" pa služi kot obesek za ključe.

Vrečke, v katerih so ujete žive živali, so velike komaj 3x5 centimetra, mimoidoči pa lahko izdelke kupijo za 1,5 dolarja. Prizor je ena izmed obiskovalk posnela na ulici v Pekingu, ujete živali pa po podatkih medijev v vrečkah živijo zgolj nekaj dni.


Paula Ramón, YouTube
O takšni prodaji so mediji poročali že leta 2011, številni aktivisti za pravice živali pa se že vrsto let trudijo, da bi takšno početje širom sveta prepovedali. V vrečkah se nahaja obarvana tekočina, ki vsebuje hranila in kisik.

Po nakupu takšnih obeskov za ključe se največkrat zgodi, da živali v vrečkah poginejo, nekateri kupci pa živali pozneje osvobodijo in jih v najboljšem primeru obdržijo za hišne ljubljenčke. Poglejte si grozljiv prizor, ki so ga pred leti posneli na eni izmed ulic v Pekingu.
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Očitno je babo sram, kaj počne, zato si ne pusti posneti ksihta. Barabe, mame jim zlorabljam...!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Govor, ki obkroža Slovenijo: Prisluhni, kaj je povedal Jan Plestenjak!Mati dojenčka pustila pred vrati dedka in babice: Njun odziv ti polepša dan!VIDEO: Po planiški velikanki na smučki spustili pivo: Padel je nov rekord!Na čolnu so doživeli šok: Proti njim je plavalo ogromno morsko bitje!V tunelu posneli udarni val po eksploziji: Posnetek je uspešnica na spletu!Babica je otrokma polepšala dan: Takšen tobogan je izdelala iz snega!VIDEO: Hrvat kupil vinjeto, nato ga je ustavil DARS: Poglej dramo, ki je sledila!Posnetek iz Avstrije, ki je paša za oči: Pluženje zasnežene ceste s traktorjem!VIDEO: Nenavaden prizor v Ljubljani: Tako so kradli oblačila iz zabojnika!Moški tekel čez avtocesto, da bi rešil nezavestno voznicoVoznik posnel izjemen prizor: Tako je številčna čreda divjadi prečkala cesto!Posnetek jezne gorile, ko je v živalskem vrtu razbila stekloVIDEO: Goran Obrez zapel za Denisa Avdića: Tako mu je voščil za rojstni dan!Dostavljalec se je zaletel v ograjo, koze so od šoka padle na tlaVIDEO: Timi Zajc preletel rekord skakalnice, nato je sledil grozljiv padecLastnica posnela konja, ko sta videla sneg: Posnetek ima milijon ogledov!Koza na poledeneli cesti naletela na težave: Takšen prizor je posnela lastnica!Starša prek kamere gledala, kako sta roparja njune otroke vzela za talceVIDEO: Grozljivi posnetki iz Turčije: Tako so se zaradi potresa porušile stavbe!VIDEO: Joker Out predstavili pesem, s katero bo Slovenija nastopila na EvrovizijiOb reki so zaigrali pesem "Hotel California", njihov nastop je uspešnica na spletuVIDEO: Posnetki iz zraka, ki razkrivajo uničenje zaradi potresa v TurčijiPluženje snega v Avstriji: Tako se je voznik posnel iz traktorja!VIDEO: Borut Pahor pokazal, kako se pelje Katra: Zanjo ponujajo več kot 45.000€!VIDEO: Takšno je življenje v ruskem mestu Jakutsk pri minus 61 stopinjah Celzija