Snemal je amatersko tekmo tekačev: Takšne padce je ujel na kamero!

Na spletu je te dni pristal video posnetek znamenite tekme na smučeh, ki se jo lahko udeleži vsak tekmovalec.

Gre za zelo priljubljeno tekmo na Švedskem, med samim tekmovanjem pa zaradi številnih amaterskih tekačev ne manjka padcev.

Video posnetek, ki je te dni pristal na omrežju YouTube, je tam že prava uspešnica - zgolj na omenjenem omrežju je do danes dosegel skoraj 100.000 ogledov, v posnetku pa lahko spremljamo kompilacijo padcev številnih tekmovalcev.

Vasaloppet je ena izmed najbolj znanih in največjih tekem na smučeh na svetu. Vsako leto poteka prvo nedeljo v marcu na Švedskem. proga se začne v vasi Berga, južno od Sälena v zahodni Dalarni na Švedskem, in konča v mestu Mora v osrednjem delu province. Dolga je 90 km, kar jo uvršča med najdaljše tekmovanja na smučeh.

Ime Vasaloppet izvira iz zgodovinske zgodbe o kralju Gustavu Vasi, ki je po legendi pretekel razdaljo 90 km, da bi se izognil kmetijskemu poboru. Tekma Vasaloppet se je prvič odvila leta 1922 in se od takrat dalje vsako leto ponavlja.

Poglejte si video posnetek, pri katerem lahko spremljamo padce tekmovalcev na znameniti tekmi Vasaloppet 2023, ki poteka na Švedskem. Bi se udeležili takšnega tekmovanja?
0
JeklenaPest
Pred 7 dnevi
Nije žvaka za seljaka...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Glasbeniki iz Slovenije zapeli uspešnico ansambla, njihov nastop te bo navdušilPosnetek, ki je doza smeha: To počnejo psi in mačke, ko njihova lastnika spita!VIDEO: Trije slovenski pevci navdušili z nastopom: Tako so zapeli novo balado!Miniaturni konjiček lovil moškega: Posnetek ima že 12 milijonov ogledov!Kamera v Cerknici posnela nočni obisk: Pred hišo se je znašel trop volkov!Tujcem ponujal 50€, če ugane njihov jezik: Poglej, kako ga je zmedel Slovenec!Mladiček pasme Border Collie prvič srečal lisičko: Posnetek ti bo polepšal dan!11-letna deklica navdušila sodnike: Tako je zapela uspešnico Whitney Houston!VIDEO: Ilka Štuhec na smuku dosegla zmago: Poglej si njeno izjemno vožnjo!Voznik je zapeljal pred Smarta, na izvozu sta se oba večkrat prevrnilaŠportno letalo pristalo na vrhu stolpnice Burj Al Arab v DubajuRobert Petejan pripravil pesem za Ford: Njegov nastop je doza smeha!Tilen Artač zapel kot Adi Smolar: Prisluhni parodiji, ki je nasmejala Slovenijo!Tilen Artač nasmejal kot vedeževalec Blaž: Klicali so ga glede zdravnika!Parodija, ki je nasmejala Slovenijo: Predstavili so nove koledarje!Sestre in brata zapeli uspešnico "Jolene", nastop ima že 21 milijonov ogledovPosneli so bitko med dvema slonoma: Posnetek ima več kot milijon ogledov!Robert Roškar sovoditeljici Anji v posteljo skril živo kačo17-letnik navdušil v šovu na Norveškem: Njegov nastop je že prava uspešnica!Člani primorske skupine Superhuman Goats predstavili novo pesem "Iščeš"Tilen Lotrič predstavil novo čudovito balado: Pesem je posvetil mami!Dve Azijki zaigrali pesem "The Sound Of Silence", njun nastop je balzam za dušoNina Pušlar v živo zapela svojo pesem: Njen nastop navdušuje Slovence!Slovenka citrarka zapela pesem Vlada Kreslina: Njen nastop je balzam za dušo!Slovenski pevci združili moči in zapeli uspešnico legendarne skupine Pop Design