VIDEO: Avstrijski pilot helikopterja: "Nisem še videl tako velikega požara!"

Požar na Krasu še vedno kaže svojo neizprosno moč, pogumni gasilci pa počnejo vse v svoji moči, da bi ga spravili pod nadzor.

V veliko olajšanje jim je pomoč iz zraka, pri kateri sodeluje 11 helikopterjev in Pilatus, na pomoč pa je prispelo tudi hrvaško letalo Canadair.

Novinarji svet24 so opravili intervju s pilotom avstrijskega policijskega helikopterja, ki je pretekle dni priskočil na pomoč pri gašenju ognja na Krasu, pred kamerami pa povedal, da se s tako obsežnim požarom v svojih 15 letih kariere še nikoli ni srečal.

Zaradi gostega dima je njihovo delo močno oteženo, zračne enote pa izmenično letijo v zrak, da bi tako zagotovili dodatno varnost. Avstrijski pilot je še dodal, da ob takih prizorih ne vidiš niti helikopterja, ki leti 100 metrov pred tabo.Prisluhnite intervjuju avstrijskega pilota helikopterja, ki je priskočil na pomoč slovenskim gasilcem v boju proti ognjenim zubljem na Krasu. Iskrena hvala za pomoč!
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Zato pa brezmejno spoštujem gasilce. Za razliko od palicajev...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moški je govoril z mladički ovce: Posnetek ima že 9 milijonov ogledov!Strogi sodnik Simon prekinil nastop 16-letnice, nato je navdušila v drugem poskusuMoški rešil izgubljenega pujska, ki je plaval sredi morjaMoški je na kajaku klical bele kite: Obiskali so ga in zanj zapeli pesem!Lastnica ob hiši posnela medvedko z mladičkom: Ohladila sta se v njenem bazenu!Lastniki so posvojili pasjega mladička: Tako se je odzval starejši pes!Mačka med počitkom padla s police, nato je spala naprej, kot da ni bilo ničBrezdomka ni imela denarja, moški ji je dal svojo bančno karticoKako izgleda čiščenje dlake pri haskiju? Posnetek je uspešnica na spletu!Kmet s pomočjo stare gume očistil cev: Video posnetek je uspešnica na spletu!Mati zajokala, ko je izvedela skrivnost hčerke: Postala bo babica!VIDEO: Reševalci razočarani in jezni: To je počel voznik na slovenski avtocesti!Padalcu se v zraku zapletejo vrvi: Rešil se je zadnjo sekundo!Mama gorila obiskovalcem v živalskem vrtu ponosno kazala mladičkaMož na čudovit način presenetil ženo: Ostala je odprtih ust!Krava je padla v bazen, reševati so jo morali gasilciNa gori odstranili ogromno skalo, da bi bila pot pod njo bolj varnaMoški na Šrilanki lokvanj spremenil v ogrlico: Posnetek ima 5 milijonov ogledov!Slovenski ansambel predstavil poletno pesem: Poslušalci so navdušeni!Posnetek, ki dokazuje, kako hitri plavalci so medvediVIDEO: Dramatičen posnetek, ko je na gorenjski avtocesti zasilno pristalo letaloŽelva se je zataknila med skale: Moški jo je rešil in izpustil v vodo!Japonci na talentu navdušili sodnike: Takšen nastop so pripravili s pomočjo vrvi!Janez Janša objavil prizor na Triglavu: Zabavali so se ob zvokih harmonike!VIDEO: Novi posnetki požara na Krasu: Tako je izgledal pekel iz helikopterja!