VIDEO: Gasilci posneli trenutek, ko jih je rešil Kanader: Zalilo jih je z vodo!

Stanje na Krasu je tudi danes zelo resno in nevarno, ogenj se je čez dan ob vetru znova okrepil.

Več kot 1000 gasilcev poskuša obvarovati kraške vasi in zaselke, ponoči pa je ogenj zajel tudi Trstelj, najvišji hrib na Krasu.

Klemen Gorup, gasilec, ki se bori z uničujočim požarom na Krasu, je na spletu objavil video posnetek s terena, ki priča, kako pomembna je pomoč iz zraka. V veliko pomoč jim je bil Kanader, ki je vodo odvrgel v neposredno bližino gasilcev.

Trenutek, ko je gasilce rešilo letalo:


Video: Klemen Gorup
Popoldan se je veter znova okrepil, česar se gasilci najbolj bojijo. Ponoči je na Trstelju zagorela koča, ki je gasilci niso uspeli ubraniti, saj je bil ogenj premočan.

Prizori s Krasa, ki ganejo:
Tudi danes imajo gasilci pomoč iz zraka - že zjutraj jim je pomagalo 6 helikopterjev, letalo slovenske vojske Pilatus in hrvaško letalo Kanader. Na pomoč prihajajo tudi helikopterji iz tujine, pomagajo tudi tri letala romunske vojske (dva Spartana in en Hercules).

Takšno je bilo stanje na Krasu ponoči:

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Ko šiša kočo, dve ali tri.., glavno, da nihče od herojev ni bil ranjen ali celo umrl. Ko pa z aviona dobiš po puklu tako količino vode te mora zrušiti na tla. Voda je specifično gosta (tona na kubik) in s kakih 20m višine zna lepo pasti na tla...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moški je govoril z mladički ovce: Posnetek ima že 9 milijonov ogledov!Strogi sodnik Simon prekinil nastop 16-letnice, nato je navdušila v drugem poskusuMoški rešil izgubljenega pujska, ki je plaval sredi morjaMoški je na kajaku klical bele kite: Obiskali so ga in zanj zapeli pesem!Lastnica ob hiši posnela medvedko z mladičkom: Ohladila sta se v njenem bazenu!Lastniki so posvojili pasjega mladička: Tako se je odzval starejši pes!Mačka med počitkom padla s police, nato je spala naprej, kot da ni bilo ničBrezdomka ni imela denarja, moški ji je dal svojo bančno karticoKako izgleda čiščenje dlake pri haskiju? Posnetek je uspešnica na spletu!Kmet s pomočjo stare gume očistil cev: Video posnetek je uspešnica na spletu!Mati zajokala, ko je izvedela skrivnost hčerke: Postala bo babica!VIDEO: Reševalci razočarani in jezni: To je počel voznik na slovenski avtocesti!Padalcu se v zraku zapletejo vrvi: Rešil se je zadnjo sekundo!Mama gorila obiskovalcem v živalskem vrtu ponosno kazala mladičkaMož na čudovit način presenetil ženo: Ostala je odprtih ust!Krava je padla v bazen, reševati so jo morali gasilciNa gori odstranili ogromno skalo, da bi bila pot pod njo bolj varnaMoški na Šrilanki lokvanj spremenil v ogrlico: Posnetek ima 5 milijonov ogledov!Slovenski ansambel predstavil poletno pesem: Poslušalci so navdušeni!Posnetek, ki dokazuje, kako hitri plavalci so medvediVIDEO: Dramatičen posnetek, ko je na gorenjski avtocesti zasilno pristalo letaloŽelva se je zataknila med skale: Moški jo je rešil in izpustil v vodo!Japonci na talentu navdušili sodnike: Takšen nastop so pripravili s pomočjo vrvi!Janez Janša objavil prizor na Triglavu: Zabavali so se ob zvokih harmonike!VIDEO: Novi posnetki požara na Krasu: Tako je izgledal pekel iz helikopterja!