VIDEO: Hubelj je pobesnel: Tako bruha voda iz izvira po obilnem deževju!

Na spletu so te dni pristali video posnetki izvira reke Hubelj, ki se nahaja v bližini Ajdovščine.

Za zgornji del Vipavske doline predstavlja pomemben vir vode, ob močnem deževju pa reka Hubelj izvira iz kar treh kraških izvirov ob vznožju vzpetine Navrše.

Izvir reke Hubelj se nahaja na nadmorski višini 250 metrov, od mesta Ajdovščina pa je oddaljen okoli tri kilometre. Iz mesta do izvira vodi čudovita pešpot ob reki Hubelj, ob deževnih dneh pa voda v izviru hitro naraste. Velja za hudournik, ob večji količini vode pa je približevanje reki zelo nevarno.

Izvir reke Hubelj po deževju iz zraka:


Bruhanje vode iz izvira reke Hubelj:


Nekajdnevno deževje je tudi te dni poskrbelo za spektakularne prizore ob izviru reke Hubelj nad Ajdovščino. Iz kraških izvirov oziroma slapov bruha voda, domačini pa so takšnim podobam priča ob skoraj vsakem močnem deževju.

Poglejte si izjemno moč narave, ko se je ob obilnem deževju znova prebudil izvir reke Hubelj. Ste prizor že kdaj videli v živo?

Izvir reke Hubelj po obilnem deževju:

0
JeklenaPest
Pred 2 dnevi
V začetkosdesetihe hodil ob njem. Takrat so mu rekli potok...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Policisti objavili posnetek fantovščine: Tako so se izkazali prvi posredovalci!Katero je glavo mesto Slovenije? Odgovor tekmovalke iz Srbije je doza smeha!Tilen Artač si je privoščil politike: Poglej parodijo, ki je nasmejala Slovenijo!Upokojenka v solzah poklicala v oddajo: Posnetek klica je ganil Slovenijo!VIDEO: V Piranu snemajo film: Takšno razdejanje so posneli na piranski Punti!VIDEO: Bepop zapeli ob 20. obletnici smrti Nejca: Zapela je tudi njegova sestra!Ulični nastop, ki je navdušil splet: Tako sta fant in dekle zapela uspešnico!Policijskega psa so morali uspavati: Takšno slovo so mu pripravili policisti!Malček je objel psa in mu zapel pesmico: Prizor ti bo ogrel srce!Psa sta v stanovanju tulila v zrak: Za dozo smeha je poskrbel 5-mesečni malček!Tilen Artač priredil slovensko Zdravljico: Ste že slišali njegovo parodijo?Moški je zapel ob osličku: Čudovit odziv živali ti bo polepšal dan!VIDEO: Branko Grims izgubil živce: Tako sta se udarila s Kordišem!Psa sta se igrala skrivalnice: Razplet bo tudi tebi polepšal dan!10-letni sin skočil v bazen: Mamo je rešil pred utopitvijo!Medved je vstopil v trgovino, pred prodajalcem je kradel sladkarijeNajboljše poteze EuroBasketa 2022: Tolikokrat so navdušili slovenski košarkarji!VIDEO: Vrhunci tekme proti Srbiji, ko je Slovenija postala evropski prvakVIDEO: Tilen Artač zapel kot Pero Lovšin: Pripravil je parodijo na RTV Slovenija!Hrček v usta skril devet korenčkov: Posnetek je uspešnica na spletu!Lastnik je hecal svojega haskija: Tako je pes poskrbel za kazen!Tragedija med letalskim mitingom: Posneli trenutek, ko je strmoglavilo letalo!Parodija iz Ljubljane, ki je nasmejala Slovenijo: Prijaviti moramo domačine!VIDEO: Velika napaka med oddajo na RTV: Poglej, kako je težave rešil voditelj!VIDEO: Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Tako je navduševala na veselicah!