VIDEO: Hubelj je pobesnel: Tako bruha voda iz izvira po obilnem deževju!

Na spletu so te dni pristali video posnetki izvira reke Hubelj, ki se nahaja v bližini Ajdovščine.

Za zgornji del Vipavske doline predstavlja pomemben vir vode, ob močnem deževju pa reka Hubelj izvira iz kar treh kraških izvirov ob vznožju vzpetine Navrše.

Izvir reke Hubelj se nahaja na nadmorski višini 250 metrov, od mesta Ajdovščina pa je oddaljen okoli tri kilometre. Iz mesta do izvira vodi čudovita pešpot ob reki Hubelj, ob deževnih dneh pa voda v izviru hitro naraste. Velja za hudournik, ob večji količini vode pa je približevanje reki zelo nevarno.

Izvir reke Hubelj po deževju iz zraka:


Bruhanje vode iz izvira reke Hubelj:


Nekajdnevno deževje je tudi te dni poskrbelo za spektakularne prizore ob izviru reke Hubelj nad Ajdovščino. Iz kraških izvirov oziroma slapov bruha voda, domačini pa so takšnim podobam priča ob skoraj vsakem močnem deževju.

Poglejte si izjemno moč narave, ko se je ob obilnem deževju znova prebudil izvir reke Hubelj. Ste prizor že kdaj videli v živo?

Izvir reke Hubelj po obilnem deževju:

0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
V začetkosdesetihe hodil ob njem. Takrat so mu rekli potok...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!VIDEO: Damjan Murko prodaja svoj lubrikant: Takšen posnetek je pripravil!VIDEO: Medvedja družina v slovenskem gozdu: Takšen prizor je posnela kamera!VIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!Slovenka in Kanadčan preizkušala obroke, ki jih imajo v njuni vojskiOpica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaTalent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!Slovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!Leopard napade slepo srno: Proti njemu ni imela možnosti za preživetje!VIDEO: Nora vožnja slovenske gorske kolesarke na svetovnem prvenstvuŠok zaradi nepazljivosti tovornjakarja: Skoraj bi prišlo do čelnega trčenja!Borut Pahor v šoli dobil ukor: Krive so bile besede, ki jih je rekel učiteljici!VIDEO: Turistka naročila jastoga za 200 evrov, nato ga je izpustila v morjeVIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Ob gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!Ognjena krogla nad Islandijo razsvetlila nebo, prizor so posnele kamere