VIDEO: Slovenci svetovni prvaki v Planici: Zmagali so na ekipni tekmi!

Po včerajšnjem izjemen športnem uspehu, ko je Timi Zajc postal svetovni prvak v Planici, so danes naši orli na ekipni zmagi znova pisali zgodovino.

Prvič so namreč postali ekipni svetovni prvaki in pokorili vso konkurenco v dolini pod Poncami, kjer se nahaja Nordijski center Planica.

Naši smučarski skakalci so že prvo serijo končali na prvem mestu, pred Norveško so imeli 9,8 točke prednosti, pred tretjimi Avstrijci pa 10,6 točke. Izjemne skoke so prikazali tudi v drugi seriji in več kot zasluženo postali novi svetovni prvaki.


Slovensko ekipo so tokrat sestavljali Timi Zajc, Anže Lanišek, Lovro Kos in Žiga Jelar. Ob koncu so zbrali kar 1178,9 točk, drugouvrščene Norvežane pa premagali za 12,9 točke.

Izjemen skok Anžeta Laniška v 1. seriji:


"Imamo štiri zelo kakovostne fante. Anže je v petek storil manjše napake, ki ti vzamejo dva, tri metre. To mu je zmanjkalo, a se tega zaveda, tako da je miren. Imamo dva kapetana, ki lahko poneseta Slovenijo do boja za medaljo in naredita razliko," je že pred tekmo dejal glavni trener Robert Hrgota. Iskrene čestitke našim smučarskim skakalcem za nov zgodovinski dosežek.

Zaključni skoki na ekipni tekmi:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen