Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

To je država naredila materi avtističnega sina Filipa, ki ga pozna vsa Slovenija

30.09.2017

Le kdo izmed Slovencev ne pozna simpatičnega Filipa, ki je s svojim pevskim talentom večkrat obkrožil širno Slovenijo. In kljub temu, da je Filip slep, ima avtizem ter cerebralno paralizo, vedno vse zmore. A zmore le ob nenehni pomoči mame Andreje ter mnogih prijateljev, ki jima stojijo ob strani. Do sedaj je Filip prejemal dodatek za pomoč in postrežbo ter pokojnino po očetu, ki mu je umrl.Filip je Sloveniji znan po številnih pevskih nastopih, s katerimi je mnogim Slovencem popestril in polepšal dan. Med zvezde ga je izstrelil nastop z Etko, ko je Filip zapel pesem Oba, navdušil pa je tudi s petjem uspešnice Klape Šufid in pesmi Ota Pestnerja. Pred kratkim je imel tudi svoj prvi samostojni koncert.Andreja je te dni na družabnem omrežju Facebook objavila zapis, ki bi si ga morali prebrati vsi Slovenci. Država jima je pomoč zdaj prekinila, znajti se morata po svoje.

Njen zapis objavljamo v celoti:

GOSPA, VAŠ SIN JE OSTAL BREZ POKOJNINE, NE VI !

Seveda so, kot sem pričakovala, Filipu ustavili vse prihodke, tako pokojnino po očetu, kot tudi dodatek za pomoč in postrežbo.

Nihče, ampak nihče nas ni opozoril, da bi moral Filip še skozi neko komisijo, ki bo ocenila njegovo delazmožnost.

IN PRED SEBOJ IMAJO TA ISTI LJUDJE, LETO STARO IZVEDENIŠKO MNENJE, KJER JE ZAPISANO, DA GRE PRI FILIPU ZA NAJTEŽJE TELESNE POŠKODBE.

Pri 15 letu njegove starosti sem bila torej dolžna opraviti predstavitev ZPIZ-u in jih zaprositi za ugotavljanje delazmožnosti.

Zakaj je danes moj telefon končal v steni, in ne vem, ali tudi preživel...
Zaradi zmagovitega stavka nekega uradnika, ki se bo morda celo našel na moji strani...
Na moje vprašanje, da nisem dobila denarja in da bova težko čakala na vse te komisije, je povedal:

"GOSPA, VAŠ SIN JE NI DOBIL!" Ne vi - VAŠ SIN.

Tako me po 20 letih življenja s Filipom znova učijo.
DA JE MOJ.
IN JE NJEGOV DENAR.
Le na bankomat ga še pošljem, da preveri svoje stanje.

Ne. Ni vas sram. Čemu le?

To, da je prehodil pot od sodišča, izvedenca in še kakšno, ki je vi nikoli ne boste, ne pomeni nič. Pomeni le, da je moje in njegovo. In da mu bo počasi potrebno razložiti, da ta mesec in še kakšen zraven - NI RAVNO NJEGOV. In ga peljati kam, kjer mu bodo, kot znajo le oni, to tudi razložili.

Utrujena sem. Zdaj pa sem zares utrujena.

20 let diham zanj. Včasih celo namesto njega. Da mi danes nek gospod Perčič v narekovajih pove, da od njegovega denarja ne smem kupiti svoje žemlje.

HVALA. In ne sprašujte me več, ko se ustavim, zakaj ne zmorem naprej.
20 letni BOJ. Zato, da se nekdo dela norca. HUDO.

P.S. Povem, da je Filip slep, ima cerebralno paralizo, avtizem. JE DELA ZMOŽEN?Andreja nam je še zaupala, da je lansko leto skupaj s Filipom opravila pregled pri izvedencu - kjer je navedeno, da gre za najhujše telesne okvare. In moral je na sodišče, kar ga je prizadelo in se je branil z besedami, da ni Kristjan Kamenik. Na sodišče zato, da so Andreji podaljšali roditeljske pravice. Ko bi vi vedeli, koliko dajo skozi. A NAŠ FILIP SE ZAVEDA, RAZUME, VE, DA NI PRAV.Prosimo vas, da zapišete lepe komentarje in spodbudne misli za Andrejo in Filipa, v kolikor pa bi jima želel kdo pomagati, se lahko obrne na nas ali na Andrejo, mamo Filipa. Delimo njen zapis naprej, naj vsi Slovenci izvejo, kako naša država ravna z najšibkejšimi.


Sledi nam na FB