Všečkaj nas na Facebooku
Zapri
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberite več o piškotih na tej povezavi.
Zapri!
 

6-letnemu fantku je umrl kuža. To so njegove besede, ki so šokirale veterinarja in svet

17.10.2016

Veterinar je v svojo ordinacijo sprejel bolnega kužka, čigar lastnik je bil komaj 6-letni fantek.

Ker so ga besede dečka pustile v šoku, se je veterinar odločil, da bo svojo izkušnjo delil s svetom.

"Kot veterinar sem bil poklican, da pregledam 10 let starega irskega hrta, ki mu je bilo ime Belker."

Na Belkerja je bila navezana cela družina, a najbolj je bil na psa navezan komaj 6-letni Shane, ki si je psa lastil. Ob obisku veterinarja so vsi upali na čudežno ozdravitev."Pregledal sem Belkerja in odkril, da umira zaradi raka. To novico sem sporočil tudi družini in jim povedal, da ne morem več nič storiti za njega.

Podal sem jim predlog, da se opravi avtanazija, lahko kar v njihovi hiši, da se kuža ne bi preveč mučil.

Medtem ko smo vse pripravljali za postopek evtanazije, sta mi Ron in Lisa rekla, da bi bilo dobro, da tudi njun 6-letni sin spremlja ta postopek."

Menila sta, da bi deček lahko odnesel dobro lekcijo iz tega.

"Naslednji dan, ko je prišel dan za dejanje, sem v grlu čutil velik cmok, ko se je družina poslavljala od Belkerja. Mali Shane je bil neobičajno miren, čeprav je vedel, da svojega kužka objema še zadnjič.""Vprašal sem ga, če ve, kaj se dogaja. Prikimal je. V roku nekaj minut je Belker umrl."

Zdelo se je, da je mali Shane njegovo smrt sprejel brez težav.

Nato smo se čez nekaj časa vsedli za skupno mizo, kjer smo se spraševali, zakaj so življenja kužkov krajša od človeških.

Shane, ki nas je poslušal v tišini, je rekel: "Jaz vem, zakaj."Presenečeni smo se obrnili proti njemu. Kar je izrekel potem, nas je pustilo brez besed. Nikoli v življenju še nisem slišal takšne modre razlage.

6-letni deček mi je spremenil pogled na življenje v trenutku. In to samo z nekaj besedami. Tako je dejal:

"Ljudje se rodijo, da bi se naučili, kako živeti dobro življenje - učijo se, kako brezpogojno ljubiti in biti dober, kajne?

Za to potrebujejo leta in leta. In mogoče sploh nikoli ne ugotovijo.

Če pa že, je to šele takrat, ko so starejši. Na drugi strani kužki že ob rojstvu zelo dobro vedo, kako to početi.

Kako imeti rad in kako biti dober do ljudi. Njim ni potrebno živeti tako dolgo. Ker hitro vedo in začutijo, v čem je smisel življenja...
"


Sledi nam na FB